H πανδημία πυροδότησε ένα ανανεωμένο πάθος για ταξίδια και νέες εμπειρίες μεταξύ των Ισπανών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το SiteMinder.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 850 ντόπιοι ταξιδιώτες.

  • Το 70% των Ισπανών σκοπεύουν να ταξιδέψουν είτε το ίδιο (35%) ή περισσότερο (35%) από ό, τι πριν από την πανδημία στους επόμενους 12 μήνες.
  • Ο αριθμός εκείνων που δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ξανά μετά τον COVID-19 μειώθηκε από 4,52% το 2020 σε 1,15% φέτος.

Για περισσότερο από το 60% των Ισπανών ταξιδιωτών, το να επισκεφθούν έναν προορισμό από τη bucket list τους είναι ένας από τους δύο πιο σημαντικούς παράγοντες για ταξίδια.

Υπερισχύει των άλλων παραγόντων όπως ο προϋπολογισμός, οι απαιτήσεις εμβολιασμού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι προσδοκίες των Ισπανών από την ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ωστόσο, ενώ η επιθυμία ταξιδιού έχει αυξηθεί, το ίδιο ισχύει και για τις προσδοκίες των ταξιδιωτών.

Σχεδόν 1 στους 2 Ισπανούς (45%) αναμένουν υψηλότερα πρότυπα από τη διαμονή τους, συγκριτικά με την περίοδο προ πανδημίας.

Πάνω από το 43% των Ισπανών θεωρούν τη δυνατότητα ακύρωσης ή τροποποίησης μιας κράτησης έναν από τους δύο πιο σημαντικούς παράγοντες.

Τα τρία πέμπτα των Ισπανών ταξιδιωτών υποστηρίζουν τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, εάν αυτό σημαίνει καλύτερη εμπειρία διαμονής.

Μόνο το 3,24% των Ισπανών ταξιδιωτών αντιτίθεται στη χρήση των προσωπικών δεδομένων τους.

Τέλος, το ένα τρίτο (33%) σχεδιάζει να κάνει κράτηση για τη διαμονή του απευθείας, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2020 ήταν στο 22%.