Οι Αυστραλοί μεγαλύτερης ηλικίας είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα διεθνή και εσωτερικά ταξίδια.

Μια νέα έκθεση από την Australian Seniors και την CoreData δείχνει ότι αν και σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των Αυστραλών άνω των 50 σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες μεγάλες διακοπές τους, οι προοπτικές τους για τα ταξίδια έχουν αλλάξει λόγω των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων.

Η Έκθεση Ταξιδιωτικών Τάσεων για το 2022 εξέτασε περισσότερους από 1000 Αυστραλούς άνω των 50 ετών και διαπίστωσε ότι παράγοντες όπως η πανδημία, οι συνεχιζόμενες διεθνείς συγκρούσεις, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η εκτεταμένη αβεβαιότητα έχουν αλλάξει τα ταξιδιωτικά μοτίβα και τις προτιμήσεις.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής έχει επίσης επηρεάσει την επιστροφή των ηλικιωμένων στα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού, με τη συντριπτική πλειοψηφία (80%) να πιστεύει ότι τα ταξίδια γίνονται πιο δύσκολα οικονομικά αυτές τις μέρες.

Πως χρηματοδοτούν οι Αυστραλοί τα ταξίδια τους

Προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις επόμενες διακοπές τους, ένα μεγάλο μέρος παραδέχτηκε ότι αδειάζει τις αποταμιεύσεις του (86%), ξοδεύει την κληρονομιά των παιδιών (14%), ή παίρνει πιστωτικές κάρτες ή προσωπικά δάνεια (9%).

Και ενώ το ένα πέμπτο (21%) θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τις ταξιδιωτικές πιστώσεις που έχουν συγκεντρώσει λόγω ακυρώσεων τα τελευταία χρόνια, περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) λένε ότι η διαδικασία εξαργύρωσης αυτών των πιστώσεων είναι πολύ δύσκολη ή μπερδεμένος.

Αναζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση

Τα στοιχεία από την έκθεση αποκάλυψαν επίσης ότι η εξασφάλιση ταξιδιωτικής ασφάλισης αποδεικνύεται πιο σημαντική από ποτέ, με τους περισσότερους ηλικιωμένους (90%) να παραδέχονται ότι δεν θα ένιωθαν άνετα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς αυτήν.

Τι ανησυχεί περισσότερο τους Αυστραλούς όταν πρόκειται να ταξιδέψουν

Οι κορυφαίες ανησυχίες που ωθούν τους Αυστραλούς μεγαλύτερης ηλικίας να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση περιλαμβάνουν :

  • Την απαίτηση νοσηλείας (68%).
  • Την αντιμετώπιση απροσδόκητων ιατρικών δαπανών (65%).
  • Τη μόλυνση με COVID-19 (54%).
  • Τους φόβους για νέο ξέσπασμα ή εμφάνιση ιού (41%) ενώ βρίσκονται σε διακοπές.

Που θα ταξιδέψουν

Η Ευρώπη ήταν η κορυφαία επιλογή (29%) των Αυστραλών ακολουθούμενη από ταξίδια εντός της χώρας τους (23%).

Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) είναι πιο πιθανό να σκεφτούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία τώρα από ότι πριν από δύο χρόνια.