Οι Αμερικανοί Gen Z ταξιδιώτες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν περισσότερα ταξίδια τη φετινή εορταστική περίοδο σε σύγκριση με άλλες γενιές.

Παράλληλα, δίνουν προτεραιότητα σε νέες πόλεις και εμπειρίες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που διεξήχθη από το The Harris Poll για λογαριασμό της Out of Home Association of America (OAAA).

Βασικά ευρήματα :

  • Το 86% των καταναλωτών θα ξοδέψει περισσότερο ή το ίδιο ποσό σε ταξίδια διακοπών φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, από 76% το 2022.
  • Το 59% των καταναλωτών Gen Z σχεδιάζει να ταξιδέψει για περισσότερες ημέρες αυτές τις γιορτές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη γενιά.
  • Το 51% των καταναλωτών Gen Z αναζητά νέες πόλεις και εμπειρίες αυτές τις γιορτές έναντι μόλις 32% του γενικού πληθυσμού.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (53%) των καταναλωτών Gen Z θέλουν να κάνουν διακοπές σε ένα θέρετρο σε σύγκριση με έναν στους τέσσερεις Boomers.
  • Το 64% των Boomers θέλουν να έχουν παρατεταμένη διαμονή με φίλους και οικογένεια έναντι μόλις 46% των καταναλωτών Gen Z.

Ενώ τα ποσοστά ταξιδίων για διακοπές παραμένουν σταθερά, με το 60% των καταναλωτών να σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτή την περίοδο των διακοπών, σχεδόν οι μισοί (44%) Αμερικανοί προγραμματίζουν μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις και το ένα τρίτο (36%) σχεδιάζει να ταξιδέψει μεγαλύτερες αποστάσεις.