Oι συνεχώς αυξανόμενες τιμές επηρεάζουν κάθε πτυχή της διαδικασίας κράτησης και της ταξιδιωτικής εμπειρίας των Αμερικανών.

Η πλειονότητα των πολιτών στις ΗΠΑ που έχουν ταξιδέψει το 2022 ή αναμένουν να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους λόγω της επερχόμενης εορταστικής περιόδου είπαν ότι οι αυξήσεις στις τιμές τους ανάγκασαν να προσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που διεξήχθη από το YouGov για λογαριασμό του περιοδικού TPG στα μέσα Οκτωβρίου.

Το 67% είπε ότι θα προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν χρήματα στα ταξίδια των διακοπών τους μένοντας πιο κοντά στο σπίτι, οδηγώντας αντί να πετώντας στον προορισμό τους, κάνοντας μικρότερα ταξίδια ή περιορίζοντας τις δραστηριότητες και τις εκδρομές στον προορισμό τους.

Οι ναύλοι για πτήσεις εσωτερικού κατά την περίοδο ταξιδιού της Ημέρας των Ευχαριστιών ήταν συνεπείς με τα επίπεδα του 2019.

Ωστόσο αυτές οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν καθώς πλησιάζουν οι διακοπές, με τις πτήσεις για τα Χριστούγεννα να είναι ακόμη πιο ακριβές από αυτές για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Τα μειωμένα προγράμματα πτήσεων, οι ραγδαίες τιμές των καυσίμων των αεροσκαφών και η περιορισμένη ζήτηση έχουν, κατά καιρούς, ωθήσει τις πτήσεις για τις χειμερινές διακοπές στις υψηλότερες τιμές τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην πραγματικότητα, παρά το οικονομικό κλίμα το ένα τρίτο των ταξιδιωτών στις ΗΠΑ (37%) θα ξοδέψουν λιγότερα φέτος από ό,τι σε ταξίδια διακοπών πριν από την πανδημία του COVID-19.

Πως εξοικονομούν χρήματα οι Αμερικανοί στα ταξίδια τους

Σαφώς, οι υψηλές τιμές δεν αποτρέπουν τους ανθρώπους από το ταξίδι, αλλά οι στρατηγικές εξοικονόμησης χρημάτων είναι στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή.

Από όλους τους ενήλικες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν φέτος, η προσιτή τιμή είναι η κορυφαία προτεραιότητα, με το 70% να την αναγνωρίζει ως σημαντικό παράγοντα κατά την κράτηση μιας πτήσης.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) δίνουν επίσης προτεραιότητα στις απευθείας πτήσεις όποτε είναι δυνατόν – πιθανότατα για να αποφευχθούν οι διακοπές, οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις που ταλαιπωρούν τον κλάδο από τότε που αναπτύχθηκαν τα ταξίδια φέτος.

Προκειμένου να μειώσουν το κόστος στα ταξίδια διακοπών, οι αναγνώστες του TPG στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εξαργυρώσεις πόντων και μιλίων και εξετάζουν συνολικά εναλλακτικούς προορισμούς.