Καθώς οι εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας συνεχίζουν να αναπτύσσονται, είναι πιο πιθανό οι ταξιδιώτες να αλληλεπιδρούν με αυτές τις τεχνολογίες, είτε πριν είτε μετά από τα ταξίδια τους.

Την αλληλεπίδραση των ταξιδιωτών με τις εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας είτε πριν είτε μετά τα ταξίδια τους, βλέπουν στελέχη της Travelport.

Τέτοια παραδείγματα αποτελούν τα websites ξενοδοχείων με βίντεο 360 μοιρών των ιδιοκτησιών τους. Παράλληλα και οι αεροπορικές εταιρείες πειραματίζονται περισσότερο με την παροχή ψηφιακών εμπειριών στους επισκέπτες τους.

Η παγκόσμια αγορά εικονικής πραγματικότητας αναμένεται να αυξηθεί από 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε 44,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση έρευνας που δημοσίευσε η Markets and Markets.

Αυτές είναι οι πιο συχνές τεχνολογικές εφαρμογές που θα συναντήσουν οι ταξιδιώτες

Πόσο ζυγίζει η αποσκευή σας

Η EasyJet συνεργάζεται με την Travelport, κυκλοφορώντας πρόσφατα μια λειτουργία smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το μέγεθος των αποσκευών τους με την κάμερα του τηλεφώνου τους.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα επιλογή της εφαρμογής, οι ταξιδιώτες μπορούν να καθορίσουν εάν μια τσάντα είναι εντός του ορίου μεγέθους μεταφοράς, βλέποντας εάν ταιριάζει σε ένα εικονικό κουτί.

Αντίστοιχη εφαρμογή κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο και η LATAM Airlines.

Κατάδυση με καρχαρίες μέσα από το σπίτι σας

Η Sygic, πάροχος πλοήγησης GPS, εισήγαγε μια εφαρμογή για την Apple TV το Δεκέμβριο, η οποία περιέχει σχεδόν 5.000 βίντεο 360 μοιρών από 50 τοποθεσίες που γυρίστηκαν από τον ντοκιμαντέρ Michal Galik.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν σελιδοδείκτες αγαπημένων προορισμών, οι οποίοι συγχρονίζονται με την κινητή εφαρμογή Sygic και τους Sygic Maps.

Εικονική πραγματικότητα και στα εστιατόρια

Τα εστιατόρια αξιοποιούν επίσης τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για να προσφέρουν στους επισκέπτες και τους πιθανούς επισκέπτες τους μοναδικές εμπειρίες.

Η start up εταιρεία Kabaq, προσφέρει στα εστιατόρια έναν τρόπο να ενισχύσουν τα μενού τους: Παρέχει τρισδιάστατες εικόνες των μενού στις οποίες οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση με τα smartphones τους.