Η κυβέρνηση της Μαδρίτης με μία νέα νομοθεσία επιτρέπει σε μπαρ που λειτουργούν το βράδυ και χωρίς άδεια φαγητού να σερβίρουν γεύματα (σνακ).

Σαν μία λύση έστω και προσωρινή για να επιβιώσουν από την κρίση της πανδημίας και να μην βάλουν λουκέτο.

Υπάρχουν περίπου 1.600 χώροι νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη της Μαδρίτης, που όλοι πρέπει τώρα να κλείσουν στις 11 μ.μ., λόγω της εθνικής κατάστασης περιορισμών έκτακτης ανάγκης.

Ο νέος νόμος θα περιορίσει την απώλεια θέσεων εργασίας

Τώρα, μπορούν να παρατείνουν τις ώρες λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Νυχτερινής Ζωής και Ψυχαγωγίας που εκπροσωπεί και προστατεύει τα συμφέροντα των μπαρ της Ισπανίας σε εθνικό επίπεδο, ελπίζει ότι ο νέος νόμος θα περιορίσει την απώλεια θέσεων εργασίας. Και θα δώσει “ανάσα” στον τομέα.

Οι ισπανικές επιχειρήσεις πρέπει να επιστρέψουν την ενίσχυση

Σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, οι ισπανικές επιχειρήσεις πρέπει να επιστρέψουν την ενίσχυση.

Η Vicente Pizcueta, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι “η επιστροφή των ενισχύσεων που εισέπραξαν στην αρχή της κρίσης τον Μάρτιο πρέπει να ανασταλεί για τρία χρόνια.”

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι ο τομέας θα χάσει περίπου 1,6 δις ευρώ φέτος.

Ο νέος νόμος αναμένεται να βοηθήσει στο να μην μπει λουκέτο στα μαγαζιά νυχτερινής ζωής στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με την España de Noche -το σώμα που επιβλέπει τη νυχτερινή βιομηχανία- περισσότερο από το 80% των μπαρ και των ντίσκο της πρωτεύουσας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν πριν από τα Χριστούγεννα, λόγω των περιορισμών.