Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους διεθνείς τουρίστες, η Πορτογαλία ξεκίνησε την Portugal Travel Insurance, μια ταξιδιωτική ασφάλιση προσαρμοσμένη στην πανδημία Covid-19.

Η πρωτοβουλία προωθείται από την RNA Assistance Insurance και παρέχει κάλυψη σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια και καλύπτει, μεταξύ άλλων, ιατρικά, χειρουργικά, φαρμακευτικά και νοσοκομειακά έξοδα που σχετίζονται με το Covid-19.

Η ασφάλιση καλύπτει επίσης τα έξοδα ακύρωσης, διακοπής ή επέκτασης ταξιδιού λόγω της ίδιας πανδημίας.

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί σε όλους τους επισκέπτες στην Πορτογαλία ότι μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Πρόκειται για μια άλλη πρωτοβουλία που η Visit Portugal σε διεθνείς αγορές για να ευαισθητοποιήσει την ασφάλεια του προορισμού μαζί με άλλες πρωτοβουλίες, όπως το Clean & Safe Seal και την ανανέωση του Portugal Health Passport, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους όσους επισκέπτονται την Πορτογαλία και καλύπτει τώρα και δοκιμές Covid-19.

Οι τουρίστες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Πορτογαλία θα μπορούν να εγγραφούν δωρεάν στον ιστότοπο Health Passport , ο οποίος τους εγγυάται την πρόσβαση στις δοκιμές COVID-19.

Επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας επείγουσα υγειονομική περίθαλψη ή σε τσεκ-απ, σε προγενέστερες καθορισμένες τιμές, σε πέντε διαφορετικές τυπολογίες στο δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών CUF, Hospital da Luz, HPA Saúde και Lusíadas, σε όλη την εθνική επικράτεια.

Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών και έργων, η Πορτογαλία ενισχύει τη θέση της ως ασφαλούς προορισμού που εγγυάται όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για την απόλαυση των μοναδικών τουριστικών εμπειριών της.