Οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), μπορούν να συμβάλουν περαιτέρω στη βελτίωση της ασφάλειας στον τομέα των αερομεταφορών.
Αυτό επισήμαναν μεταξύ άλλων οι ομιλητές στην πρόσφατη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια της Αεροπορίας.

“Oscar bot”, μία νέα λύση τύπου Alexa

Εμπειρογνώμονες από το dnata εμφάνισαν στη σκηνή το “Oscar bot”. Μια λύση τύπου Alexa που μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς της ασφάλειας να αναφέρουν πιο αποτελεσματικά τα επικίνδυνα περιστατικά.
Το Oscar επιτρέπει στους διαχειριστές και τους φορείς εκμετάλλευσης να αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο τις ακριβείς λεπτομέρειες των συμβάντων και να λαμβάνουν ανατροφοδοτήσεις και επιλογές προγραμματισμού μέσω τεχνολογίας με δυνατότητα AI.

2,2 δις έως το 2025 στην παγκόσμια αγορά ΑΙ των αερομεταφορών

Η ΑΙ χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στη βιομηχανία για να βελτιώσει την πρόβλεψη της κυκλοφορίας, να βελτιστοποιήσει τις διαδρομές πτήσης, να αυξήσει την προβλεψιμότητα των επιχειρήσεων και να εντοπίσει πιθανές απειλές και κινδύνους για την ασφάλεια.
Πρόβλεψη από την Research & Market βάζει την παγκόσμια αγορά ΑΙ στον τομέα των αερομεταφορών στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σημειώνοντας αύξηση 46,65% CAGR, σε σύγκριση με το 2018.