“Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ανάπτυξη είναι μια απογοητευτική αντανάκλαση των οικονομικών προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά στη χώρα”, δήλωσε η Kate Nicholls, Διευθύνουσα Σύμβουλος του UKHospitality απαντώντας στις προβλέψεις του ΔΝΤ για τις παγκόσμιες οικονομίες το 2023.

«Η φιλοξενία έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει ταχεία οικονομική ανάπτυξη με τη σωστή υποστήριξη και επενδύσεις, τις οποίες θα παροτρύνω την κυβέρνηση να δεσμευτεί τώρα στον τομέα. Είδαμε αυτό το δυναμικό να υλοποιείται τον Νοέμβριο, όπου ο κλάδος επισημάνθηκε ως ο κύριος λόγος για απροσδόκητη οικονομική ανάπτυξη.

«Ωστόσο, οι επιχειρήσεις φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δυσκολεύονται από δάνεια που πήραν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε αντίθεση με πολλές από τις ευρωπαϊκές ομολόγους μας που επωφελήθηκαν από επιχορηγήσεις.

«Η υπερχρεωμένη φύση του κλάδου χρειάζεται επείγουσα προσοχή και θα παροτρύνω τον Καγκελάριο στον εαρινό προϋπολογισμό του να κατευθύνει τις τράπεζες να επιτρέψουν παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του CBIL κατά 10 χρόνια και να δώσει εντολή στην HMRC να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο «Time to Pay» προκειμένου να ανακουφιστεί το άγχος στις ταμειακές ροές των επιχειρήσεων.

«Η εφαρμογή των σωστών μέτρων τώρα μπορεί να δει τον τομέα να επιβιώνει στις τρέχουσες προκλήσεις και επίσης να του επιτρέψει να ευδοκιμήσει στο μέλλον. παρέχοντας την τόσο αναγκαία οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες απασχόλησης».