Τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που φέρνουν τα ταξίδια μέσω Airbnb σε κοινότητες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργώντας θέσεις εργασίας, δείχνει μελέτη που διεξήχθη από την BiGGAR Economics για λογαριασμό της πλατφόρμας.

Όπως διαπιστώθηκε η παραμονή σε κατάλυμα Airbnb ενίσχυσε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 2,9 δισ. λίρες πέρυσι.

Ενδυναμώνοντας τις τοπικές επιχειρήσεις η πλατφόρμα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζοντας τον ζωντανό ιστό της βιομηχανίας φιλοξενίας της χώρας.

Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν μέσω Airbnb μένουν σε τοπικές περιοχές και ξοδεύουν σε κοντινά καταστήματα και εστιατόρια, βοηθώντας στην υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων που δημιουργούν ισχυρές κοινότητες.

Πέρυσι, περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες της Airbnb δήλωσαν ότι δέχτηκαν τη σύσταση του οικοδεσπότη τους για μια τοπική επιχείρηση ή μέρος για επίσκεψη.

Θέσεις εργασίας

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι κρατήσεις διαμονής στην πλατφόρμα υποστήριξαν περισσότερες από 107.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, σε ποικίλους τομείς, από τοπικά αρτοποιεία έως φιλόξενες παμπ, καθαρίστριες και έμπειρους ξεναγούς.

 

Τα χρήματα που δαπανώνται από επισκέπτες και οικοδεσπότες της Airbnb στην τοπική κοινότητα υποστηρίζουν θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο:

  • Σκωτία – 15.100 θέσεις εργασίας
  • Λονδίνο 22.500 θέσεις εργασίας
  • Βορειοδυτική περιοχή – 7.500 θέσεις εργασίας
  • Δυτικά Μίντλαντς – 4.300 άτομα,
  • Νοτιοδυτικά – 17.800 δημιουργίες θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία βραχυχρόνιας ενοικίασης υποστηρίζει άμεσα τους ντόπιους που φιλοξενούν στην πλατφόρμα, με έως και 97% από αυτά που χρεώνουν να πηγαίνει στις τσέπες τους.

  • Πέρυσι, σχεδόν 4 στους 10 οικοδεσπότες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι το εισόδημα που κερδίζουν προορίζεται για την κάλυψη του αυξανόμενου κόστους ζωής.
  • Το ίδιο ποσοστό λέει ότι η φιλοξενία τους βοηθά να αντέξουν οικονομικά τα σπίτια στα οποία μένουν δύο.
  • Σχεδόν ένας στους τρεις οικοδεσπότες σχεδιάζει να φιλοξενήσει περισσότερους λόγω του οικονομικού κλίματος.

Ο τυπικός οικοδεσπότης του Ηνωμένου Βασιλείου κερδίζει κάτι περισσότερο από 6.000 λίρες ετησίως, που ισοδυναμεί με δύο μήνες πρόσθετη αμοιβή για το μέσο νοικοκυριό.