Η InterContinental Hotels Group (IHG) έχει συνεργαστεί με την εταιρεία τεχνολογίας Winnow για την αυτόματη παρακολούθηση, μέτρηση και μείωση των απορριμμάτων τροφίμων για πιο βιώσιμες και αποδοτικές επιχειρήσεις πρακτικές.

Τα απόβλητα τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και οι κουζίνες χάνουν πολύ περισσότερο φαγητό από όσο νομίζουν. Μέσω της συνεργασίας, η IHG θα μπορέσει να επιτύχει μείωση κατά 30% των απορριμμάτων τροφίμων.

Η τεχνολογία AI στις υπηρεσίες μείωσης αποβλήτων τροφίμων

Χρησιμοποιώντας μια έξυπνη κάμερα, έξυπνες κλίμακες και τεχνολογία έξυπνου μετρητή με βάση την τεχνολογία AI, η τεχνολογία “Winnow Vision” αναλύει τα συστατικά κατά την προετοιμασία των τροφίμων, καθώς και τα πιάτα που επιστρέφουν στην κουζίνα – για να αξιολογήσει ποια τρόφιμα είναι τα περισσότερα σπατάλη και σε ποιες ποσότητες.
Αυτό δημιουργεί μια τράπεζα δεδομένων, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τις αποφάσεις αγοράς, διαμορφώνει μενού και αναπτύσσει τεχνικές προετοιμασίας φαγητού.

Η νέα τεχνολογία έχει εγκατασταθεί με επιτυχία σε επτά IHG ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και θα επεκταθεί σε άλλα 30 επιπλέον τους επόμενους μήνες.
Το InterContinental Fujairah Resort, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένα ξενοδοχείο που ήδη επωφελείται από αυτή την υπηρεσία.
Σε μόλις έξι μήνες, το θέρετρο μπόρεσε να μειώσει τα απόβλητα τροφίμων κατά περισσότερο από 50% .