Οπως πρώτο είχε γράψει το tourismtoday αργά χθες το βράδυ, λουκέτο έβαλε τα μεσάνυχτα η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt.

Οι επιβάτες της Cobalt Aero σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών θα λάβουν αποζημίωση από το κράτος. Ο διευθυντής του υπουργείου μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι κανένας επιβάτης της εν λόγω εταιρείας που βρίσκεται στο εξωτερικό δεν θα αφεθεί μόνος του.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθούν αποζημιώσεις για τα εισιτήρια που θα κόψουν για την επιστροφή τους καθώς και για τους τουρίστες οι οποίοι έμειναν στην Κύπρο χθες με το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας. Οι επιβάτες θα επιλέξουν οι ίδιοι με ποια εταιρία θα πάνε στον προορισμό τους και θα κρατήσουν αποδεικτικά στοιχεία για να αποζημιωθούν.

Από νωρίς το πρωί φτάνουν ξένοι ταξιδιώτες  στο αεροδρόμιο της Λάρνακας οι οποίοι είχαν προγραμματισμένα ταξίδια με την αεροπορική εταιρεία και το προσωπικό του αεροδρομίου τους δίνει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών όπως και της αεροπορικής εταιρείας, για την κατάλληλη ενημέρωσή τους.

Για τους υπόλοιπους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για πτήσεις με την Cobalt Aero εντός των επομένων επτά ημερών, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, θα δοθούν στην δημοσιότητα αριθμοί τηλεφώνων, τους οποίους οι επιβάτες θα καλούν για να τους εξασφαλίζονται εισιτήρια μονής διαδρομής για να επαναπατριστούν, με τα έξοδα επίσης να καλύπτονται από το κράτος.

Χθες το βράδυ επικράτησε πανικός στο αεροδρόμιο της Λάρισας με τους επιβάτες να ενημερώνονται ξαφνικά κι ενώ βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο ότι η εταιρεία έκλεισε, όπως στην πτήση για Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Χθες, στις 23.45 ανέβηκε η παρακάτω ανακοίνωση στο site της Cobalt Aero η οποία αντικατέστησε το μέχρι εκείνη την ώρα λειτουρικό site της εταιρείας.
«Η Cobalt ανακοινώνει δυστυχώς πως θα ακυρώσει όλες της πτήσεις από τις 23.50 της 17ης Οκτωβρίου, λόγω της επ’ αόριστον διακοπής λειτουργιών της Cobalt. Συνεπώς μελλοντικές πτήσεις και υπηρεσίες της Cobalt θα ακυρωθούν και η εταιρεία δεν θα λειτουργεί.
Επιβάτες που έχουν μελλοντικά εισιτήρια παρακαλούνται να μην πάνε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ή σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο αναχώρησης της εταιρείας αύριο 18 Οκτωβρίου καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Cobalt και δεν θα υπάρχει προσωπικό της εταιρείας.
Για αποζημιώσεις επικοινωνήστε με την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.
Για άλλη μια φορά απολογούμαστε ειλικρινά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολύ πιστούς μας πελάτες για την στήριξή τους τα τελευταία δύο χρόνια των λειτουργιών της Cobalt».