Από την ανάγκη για ενισχυμένη πολιτική δέσμευση έως την ανάπτυξη σχετικής εμπειρογνωμοσύνης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, από κοινού με τον Οργανισμό Τουρισμού της Καραϊβικής, ένωσε τα Μέλη τους στην Καραϊβική για να αντιμετωπίσει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην αποτελεσματική χρήση των στατιστικών για να ξεκινήσει η επανεκκίνηση των τουριστικών τομέων.

Ένα περιφερειακό εικονικό εργαστήριο ανέλυσε τη σημασία των τουριστικών δεδομένων για την υποστήριξη του τομέα στο παρόν και βοηθώντας τον τουρισμό να επανεκκινήσει στην Καραϊβική εγκαίρως.

Το εργαστήριο συγκέντρωσε περίπου 130 συμμετέχοντες από 23 κράτη , συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των εθνικών διοικήσεων τουρισμού, των εθνικών στατιστικών γραφείων, των κεντρικών τραπεζών και των αρχών μετανάστευσης . Η υψηλού επιπέδου κατάσταση των συμμετεχόντων διασφαλίζει ότι με τη σειρά τους θα διαδώσουν την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη του UNWTO στις χώρες τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους επαγγελματίες του τουρισμού να γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο ανάλυσης και χρήσης δεδομένων για την καθοδήγηση των αποφάσεων.

Μέσα από τις συνεδρίες, η τουριστική κοινότητα της Καραϊβικής έλαβε μια καλύτερη κατανόηση των βασικών στατιστικών του τουρισμού. Τους δόθηκε επίσης μια επισκόπηση των δεδομένων του Δορυφορικού Λογαριασμού Τουρισμού (TSA) του UNWTO , καθώς και οδηγίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθοδηγήσει τη λήψη αποφάσεων.

Ο Neil Walters, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού της Καραϊβικής δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τη σημασία των δεδομένων και των στατιστικών για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανάκτησης COVID-19 και ολοκληρωμένων στρατηγικών βιώσιμου τουρισμού. Ευχαριστούμε τον UNWTO για την υποστήριξη των προσπαθειών μας στην ανάπτυξη ικανοτήτων για την ανάλυση στατιστικών τουρισμού και την υποβολή εκθέσεων στην Καραϊβική. ”