Τα ταξίδια αναψυχής ανακάμπτουν γρήγορα όμως δε συμβαίνει το ίδιο και με τα επαγγελματικά ταξίδια. Μάλιστα οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις τιμές και την ευελιξία στα ταξίδια τους.

Αυτό αποκάλυψε η Morning Consult σε έρευνα 11.000 ταξιδιωτών από την Αμερική, την Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

  • Το 41% των καταναλωτών με ταξιδιωτικά σχέδια τους επόμενους τρεις μήνες αναμένει να ταξιδέψει αεροπορικώς.
  • Το 49% αναμένει να μείνει σε μια αλυσίδα ξενοδοχείων.

Για ποια παροχή θα πλήρωναν περισσότερα χρήματα

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για την ευελιξία τους.

Η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης ήταν στην κορυφή της λίστας με τα πράγματα για τα οποία οι ταξιδιώτες θα πλήρωναν ένα ασφάλιστρο.

Οι ταξιδιώτες είναι επίσης πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα σε εταιρείες που έχουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

Η Morning Consult επεσήμανε ότι οι επωνυμίες πρέπει να παρακολουθούν τη στάση των πελατών σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας.

Δύσκολη η κατάσταση για τα επαγγελματικά ταξίδια

Η Morning Consult διαπίστωσε ότι, σε αντίθεση με τις προβλέψεις ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα επέστρεφαν, αν και πιο αργά από τα ταξίδια αναψυχής, οι προσδοκίες των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους παγκοσμίως παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες από το φθινόπωρο.

Ανησυχία για όσους βασίζονται στα επαγγελματικά ταξίδια είναι ότι αυτή η τάση μπορεί να παραμείνει.

Tι προτείνει η Morning Consult

Ο αριθμός των επαγγελματιών ταξιδιωτών πριν από την πανδημία που λένε ότι δεν θα κάνουν ποτέ ξανά επαγγελματικό ταξίδι έχει αυξηθεί σε πολλές αγορές.

Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι ο συνδυασμός των ταξιδιών αναψυχής με τα επαγγελματικά ταξίδια.

Η Morning Consult πρότεινε ότι η ενθάρρυνση των ταξιδιωτών, πολλοί από τους οποίους έχουν πλέον πιο ευέλικτα προγράμματα εργασίας, με πρόσβαση Wi-Fi και τεχνολογικές ανέσεις, θα μπορούσε να προσελκύσει ταξιδιώτες bleisure.