Ο κλάδος των διοργανωτών επαγγελματικών ταξιδίων δηλώνει πρόθυμος κατά 71% να κάνει περισσότερο βιώσιμα τα ταξίδια του είδους και το 65% πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό.
Αυτό αποκαλύπτει σχετική έρευνα των CWT και Global Business Travel Association (GBTA) που βασίστηκε στα ευρήματα συνεδρίας προβληματισμού κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του GBTA στο Μόναχο 2019, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι επαγγελματίες από εταιρείες διαχείρισης ταξιδίων (TMC) και εκπρόσωποι από τους τομείς της φιλοξενίας, της αεροπορίας και των βοηθητικών υπηρεσιών, από όλη την Ευρώπη.

Προγράμματα οδήγησης για αλλαγές, ευκαιρίες και οι περιορισμοί

Τέσσερις ανώτεροι ηγέτες από διαφορετικά τμήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας -συμπεριλαμβανομένων των Διευθυντών και των Αντιπροέδρων της CWT, της Oakwood Worldwide, του Ομίλου LEGO και της United Airlines- αποτελούσαν την ομάδα που ηγήθηκε της συζήτησης.
Οι εκπρόσωποι ρωτήθηκαν ποιοι πιστεύουν ότι ήταν οι κρίσιμοι παράγοντες για την αλλαγή, οι βασικές ευκαιρίες για τη βελτίωση της αειφορίας, οι περιορισμοί που εμποδίζουν την υλοποίησή τους και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι ταξιδιώτες, οι αγοραστές, οι TMC, οι αεροπορικές εταιρείες και οι προμηθευτές καταλυμάτων.

Οι οδηγοί

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες απαιτούν ένα πιο βιώσιμο πρόγραμμα. Οι οργανισμοί θα πρέπει να ενεργούν εάν θέλουν να διατηρήσουν τη φήμη τους.
Οι προμηθευτές, από την πλευρά τους, θα πρέπει επίσης να προσαρμόσουν την προσφορά τους εάν θέλουν να παραμείνουν ελκυστικοί στον ταξιδιώτη που επιλέγει να κάνει κράτηση με περισσότερους παρόχους περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ευκαιρίες

Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας θα ανοίξει την πόρτα για πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις – βιοκαύσιμα, βελτιωμένη ανακύκλωση στα αεροδρόμια, καλύτερη μείωση των αποβλήτων, εξάλειψη πλαστικών μιας χρήσης, λιγότερες κενές πτήσεις, εκσυγχρονισμένοι στόλοι αεροσκαφών, φιλικότερα προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού, μείωση των εκπομπών άνθρακα.
Με την υιοθέτηση μιας δραστικής προσέγγισης, σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής και τις δυνατότητες των δεδομένων, τα TMC μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για να καταστήσουν τις επιχειρηματικές μετακινήσεις πιο βιώσιμες. Μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να δημιουργήσουν ένα πιο πράσινο ταξιδιωτικό πρόγραμμα, βοηθώντας τους να επιλέξουν τους καλύτερους προμηθευτές, προσφέροντας αναφορές άνθρακα και σχεδιάζοντας τις ταξιδιωτικές πολιτικές γύρω από συστήματα τυχερών παιχνιδιών και επιβράβευσης για τους πιο συνειδητοποιημένους εργαζόμενους.

Περιορισμοί

Οι εντοπισμένοι περιορισμοί κυμαίνονταν από την απάθεια του εργοδότη έως την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών. Το κόστος υλοποίησης πιο βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για το περιβάλλον και τη διαμονή, αναγνωρίστηκαν ως τα βασικά εμπόδια.