Οι επισκέπτες που επιθυμούν να εισέλθουν στο Άμπου Ντάμπι τώρα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού ενισχυτικών εμβολίων και επίσης να είναι αρνητικοί στον COVID-19 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 που τροφοδοτήθηκε από την Omicron , το Άμπου Ντάμπι έχει υιοθετήσει μια πιο αυστηρή προσέγγιση για τον ιό από το γειτονικό Ντουμπάι, τον κόμβο που εξαρτάται από τον τουρισμό.

Όσοι εισέρχονται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρέπει να επιδεικνύουν ένα «πράσινο πάσο» που να επιβεβαιώνει την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Οι επισκέπτες δεν θεωρούνται πλέον πλήρως εμβολιασμένοι εκτός εάν έχουν λάβει αναμνηστικό τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους.

Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να έχουν δοκιμαστεί αρνητικά για τον ιό τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες για να διατηρήσουν την κατάστασή τους «πράσινη».

Το Άμπου Ντάμπι απαιτεί επίσης από τους κατοίκους να επιδεικνύουν την πράσινη κάρτα τους πριν εισέλθουν σε δημόσιους χώρους ή κυβερνητικά κτίρια.

Τα ΗΑΕ έχουν ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΑΕ, η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 90% του πληθυσμού της.

Ο αριθμός των μολύνσεων είχε πέσει κατακόρυφα το Δεκέμβριο, αλλά τα νέα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί πρόσφατα σε ύψη αόρατα εδώ και μήνες.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δει καθημερινά κρούσματα να αυξάνονται από περίπου 50 την ημέρα στις αρχές Δεκεμβρίου σε περισσότερα από 3.000 την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Η χώρα έχει αναφέρει 2.195 θανάτους από COVID έως τη Δευτέρα.