Σχεδόν το απόλυτο πρόκειται να αγγίξει η πρόθεση για ταξίδια κρουαζιέρας το επόμενο έτος, όπως αναφέρουν να τελευταία στοιχεία έρευνας από την Cruiseline.com και το Shipmate.
Συγκεκριμένα, το 98,99% των ταξιδιωτών σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι κρουαζιέρας το επόμενο έτος.
Πάνω από 5.000 συμμετέχοντες απάντησαν στην έρευνα. Για την καλύτερη κατανόηση του κοινού που απάντησαν, η έρευνα ρώτησε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ιστορία τους με την κρουαζιέρα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των δρομολογίων που έχουν κάνει, με ποιες γραμμές έχουν ταξιδέψει και πού έχουν κάνει κρουαζιέρες.
  • Το 64,4% ανέφερε ότι είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον οκτώ ή περισσότερες κρουαζιέρες.
  • Το 16,3% ανέφερε πέντε έως επτά κρουαζιέρες.
  • Το 13,4% έχει κάνει δύο έως τέσσερις κρουαζιέρες.
  • Το 3,4% είχε κάνει τουλάχιστον μία κρουαζιέρα και μόνο το 2,5% ανέφερε ότι δεν είχε κάνει ποτέ κρουαζιέρα στο παρελθόν.

Με ποιες εταιρείες έχουν ταξιξέψει

Το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι είχαν κάνει κρουαζιέρα στο παρελθόν με την Carnival Cruise Line ή τη Royal Caribbean.
Πάνω από το 40% ταξίδεψε με τη Norwegian Cruise Line, πάνω από 35% με την Princess Cruises και το 32% είχε κρουαζιέρα με Celebrity Cruises.
Όσον αφορά στους προορισμούς, πάνω από το 62% των συμμετεχόντων είχαν κάνει κρουαζιέρα στην Καραϊβική, με άλλους δημοφιλείς προορισμούς που είχαν κάνει κρουαζιέρες στο παρελθόν, όπως η Αλάσκα, η Ακτή του Ειρηνικού (Μεξικό) και η Ευρώπη.
Το 98,9% όλων των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφεραν ότι σχεδίαζαν να κάνουν κρουαζιέρα μέσα στο επόμενο έτος, το 1,1% δήλωσε αναποφάσιστος και το 0,1% δήλωσε ότι δεν θα κάνει κρουαζιέρα το επόμενο έτος.
Πέρυσι στην ίδια έρευνα, το 91,4% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι θα έκαναν κρουαζιέρα μέσα στο επόμενο έτος, το 2,5% είπε ότι δεν θα πραγματοποιούσε κρουαζιέρα τον επόμενο χρόνο και το 6,1% ανέφερε αναποφάσιστοι. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 7,5% των ταξιδιωτών που δηλώνουν ότι θα κάνουν κρουαζιέρα το επόμενο έτος και μια αισθητή μείωση των συμμετεχόντων που ανέφεραν ότι δεν θα κάνουν κρουαζιέρα ή ακόμη αποφασίζουν.

Κρουαζιέρα το επόμενο έτος

Από το 98,9% που απάντησαν ότι σκοπεύουν να κάνουν κρουαζιέρα μέσα στο επόμενο έτος, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τα ακόλουθα δεδομένα σχετικά με τα επερχόμενα ταξιδιωτικά σχέδια:

Πόσο σύντομα κάνουν κρουαζιέρες οι ταξιδιώτες;

Το 46,4% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι σχεδίαζε να κάνει κρουαζιέρα μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, το 29,7% τους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες, το 17,4% σε επτά έως 12 μήνες, το 4,9% σε 13-18 μήνες και το 1,6% σε 19+ μήνες.

Πόσες μελλοντικές κρουαζιέρες έχουν κρατηθεί;

Το 48,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν κλείσει από δύο έως τέσσερα επερχόμενα δρομολόγια, το 33,1% έχει κλείσει μία κρουαζιέρα, το 6,4% με πέντε έως επτά κρουαζιέρες και το 3,4% με οκτώ ή περισσότερες μελλοντικές κρουαζιέρες. Το 8,7% αναφέρει ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει αλλά σκοπεύει να κλείσει μια κρουαζιέρα το επόμενο έτος.

Σε ποια γραμμή κρουαζιέρας ταξιδεύετε;

Το 36,3% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν σκοπεύουν να ταξιδέψουν με την Carnival Cruise Line, το 34,2% με το Royal Caribbean International, το 21% είτε με τη Norwegian Cruise Line είτε με Celebrity Cruises και το 18,9% με το Princess Cruises. Η Holland America Line, η MSC Cruises, η Disney Cruise Line και η Virgin Voyages μπήκαν ακριβώς πίσω από αυτές τις γραμμές για την πρόθεση κράτησης κρουαζιέρας.

Πού θα κάνετε κρουαζιέρα;

Το 61,4% σχεδιάζει να κάνει κρουαζιέρα στην Καραϊβική, το 27,9% στην Ευρώπη, το 17,9% στην Αλάσκα, το 13% θα κάνει κρουαζιέρα στο Μεξικό (Ακτή του Ειρηνικού) και το 10,5% θα κάνει κρουαζιέρα στον Καναδά/Νέα Αγγλία. Άλλοι προορισμοί για κρουαζιέρες περιλαμβάνουν τη Χαβάη, τις Βερμούδες, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία ή την Αρκτική/Ανταρκτική.

Τι διάρκεια κράτησης θα κάνετε για μια μελλοντική κρουαζιέρα;

Το 43,1% των ταξιδιωτών θα κάνει κρουαζιέρα σε ένα ταξίδι 7 διανυκτερεύσεων, το 31,6% ανέφερε ότι έκανε κράτηση για κρουαζιέρες δέκα έως 14 ημερών, το 12% έκανε κράτηση για κρουαζιέρες τεσσάρων έως έξι ημερών και το 11,8% για κρουαζιέρα 15 διανυκτερεύσεων και άνω. Οι σύντομες κρουαζιέρες 3 ημερών ή λιγότερο αντιπροσώπευαν το 0,9% των μελλοντικών κρουαζιέρων που κρατήθηκαν.