Στον αυστηρότερο έλεγχο των ξενοδοχειακών της μονάδων στοχεύει ο Thomas Cook μέσω περισσότερων συμφωνιών διαχείρισης και της πώλησης δωματίων στους τουρ οπερέιτορ. Αυτό θα συμβάλλει στην σταδιακή επέκταση του χαρτοφυλακίου, δήλωσε σε συνέντευξή του ο νέος διευθυντής ξενοδοχείων, Enric Noguer στο γερμανικό ενημερωτικό μέσο fvw.

Μέχρι στιγμής ο Thomas Cook διαθέτει συνολικά 200 ξενοδοχεία και 40.000 κλίνες σε όλη την Ευρώπη, με τις επωνυμίες Sentido, Casa Cook, Cook’s Club, Sunwings, Sunprime, Aldiana, Sunconect και Smartline. Από αυτά το 85% διαχειρίζεται μέσω franchise και μόνο το 15% διαχειρίζεται απευθείας από τον Όμιλο.

Ωστόσο, ο Enric Noguer επιθυμεί ο όμιλος να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο αναφορικά με τις πωλήσεις των ξενοδοχείων.

“Μελλοντικά θα επικεντρωθούμε περισσότερο στη διαχείριση του επιχειρησιακού μοντέλου. Πιστεύω ότι μια αναλογία 30% απευθείας διαχείρισης από την Thomas Cook και 70% franchise είναι υγιής και θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση,”  δηλώνει ο νέος διευθυντής, ο οποίος στοχεύει στο διπλασιασμό του τρέχοντος αριθμού ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η εταιρεία, από 30 σε 60.

“Μια ακόμη προτεραιότητα είναι να κάνουμε περισσότερες κρατήσεις απευθείας από τον τουρ οπερέιτορ του Thomas Cook.” Ο Enric Noguer δηλώνει πως το 50% από τα 200 ξενοδοχεία του ομίλου διαχειρίζεται από ιστοσελίδες όπως η Booking.com και η Expedia.

“Ο Όμιλος Thomas Cook έχει τη δυνατότητα να πετύχει καλύτερη πληρότητα στα ξενοδοχεία του όλο το χρόνο μέσω αυτής της στρατηγικής, ενώ οι μεγάλες ιστοσελίδες κρατήσεων προσφέρουν καλύτερες τιμές ανα περιόδους”, σημειώνει.

“Στόχος του ομίλου Thomas Cook είναι τα 250 ξενοδοχεία μέχρι το 2022. Φυσικά η ανάπτυξη της ξενοδοχειακής εταιρείας του ομίλου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την βελτίωση της ποιότητας, ” ανακοίνωσε προσθέτοντας πως η “διάσωση της Fosun έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια στον όμιλο.