Είτε είστε νέος ταξιδιωτικός πράκτορας είτε επιχειρηματίας και θέλετε να πάτε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να πουλήσετε πιο εύκολα και πιο πολλά διεθνή ταξίδια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Είναι σημαντικό να είστε πάντα ενημερωμένοι με τις τελευταίες ταξιδιωτικές συμβουλές από το Υπουργείο Εξωτερικών. Πρέπει να ενημερώνετε σωστά τους πελάτες σας και να τους καθησυχάζετε ότι ένας προορισμός είναι ασφαλής ή αντίθετα να ενημερώνετε για τους λόγους που πρέπει να αποφύγουν ένα συγκεκριμένο μέρος.

Μοιραστείτε προσωπικές εμπειρίες

Μην φοβάστε να μοιραστείτε μερικές από τις αγαπημένες σας εμπειρίες και να επιδείξετε το πάθος σας για ταξίδια. Θα ενθαρρύνει τους πελάτες σας, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι λίγο νευρικοί που ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τη χώρα.

Ενημερωθείτε για τον πελάτη σας

Με τις πολλές ερωτήσεις θα έχετε καλύτερη εικόνα για το τι ψάχνει ο πελάτης σας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τον πελάτη σας και τις προτιμήσεις του, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε μια εξαιρετική συνεργασία.

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα

Έχοντας έναν ιστότοπο, θα προσελκύσετε πελάτες όλων των ηλικιών.

Ενημερωθείτε για τα διαβατήρια

Δεδομένου ότι οι πελάτες σας ταξιδεύουν εκτός της χώρας, είναι καλό να γνωρίζετε την κατάσταση του διαβατηρίου τους και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Οι πράκτορες θα πρέπει επίσης να εξοικειωθούν με τη διαδικασία υποβολής αίτησης, ώστε να μπορούν να ενημερώσουν τους πελάτες σχετικά με τα έγγραφα που χρειάζονται, το κόστος και το χρόνο που θα χρειαστεί.

Αναζητήστε νέες εμπειρίες ταξιδιού

Προσπαθήστε να αναζητήσετε νέες εμπειρίες στα δικά σας ταξίδια για να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας και να αυξήσετε την αξία σας στους πελάτες. Η αλληλεπίδραση με συναδέλφους πράκτορες και ταξιδιώτες στην κοινότητα AGENTatHOME είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συμπληρώσετε αυτές τις εμπειρίες, είτε μοιράζεστε ιδέες από τα ταξίδια σας είτε μαθαίνοντας από άλλους.

Να είστε διαθέσιμοι

Η εξασφάλιση της διαθεσιμότητάς σας στους πελάτες σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους στο εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Το να είσαι εκεί για να βοηθήσεις και να κάνεις συστάσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αξίας ταξιδιωτικών πρακτόρων.