Υπέρ την καραντίνας των διεθνών επισκεπτών σε ξενοδοχεία είναι οι Βρετανοί πολίτες. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από την YouGov. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 5.450 ενήλικες Βρετανοί.

Ωστόσο οι περισσότεροι ενήλικες Βρετανοί θεωρούν ότι το περιορισμένο καθεστώς καραντίνας στα ξενοδοχεία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι αρκετό.

Εννέα στους δέκα (90%) Βρετανούς υποστηρίζουν την καραντίνα στα ξενοδοχεία για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ωστόσο, το 72% ήθελε καραντίνα ξενοδοχείου για όλες τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λιγότεροι από ένας στους πέντε (18%) δηλώνουν ότι η καραντίνα του ξενοδοχείου για αφίξεις από χώρες της «κόκκινης λίστας» ήταν επαρκής. Ένα επιπλέον 5% είπε ότι δεν το γνώριζαν.

Ηλικιακές διαφοροποιήσεις

Τέσσερις στους πέντε νεότερους ενήλικες ηλικίας 18-24 ετών υποστηρίζουν την καραντίνα του ξενοδοχείου (83%).  Τα δύο τρίτα (66%) πιστεύουν ότι πρέπει να ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες και μόλις το 6% αντιτίθεται.

Όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες έδειξαν ισχυρότερη υποστήριξη για την εφαρμογή καραντίνας ξενοδοχείων σε όλους τους τομείς.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) υποστήριξαν την απειλή της κυβέρνησης για ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών για ταξιδιώτες που είπαν ψέματα σε φόρμα εντοπισμού επιβατών για να αποφύγουν την καραντίνα.

  • Οι μισοί (51%) δήλωσαν ότι η τιμωρία ήταν «περίπου σωστή»
  •  το 13% «δεν ήταν αρκετά σκληρή», αλλά
  • το 30% θεώρησε ότι «ήταν πολύ σκληρή».