Ο πληθωρισμός έχει προκαλέσει όλεθρο στα οικονομικά των Αμερικανών από το δεύτερο μέρος του 2021. Παρόλα αυτά, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει σχέδια να ταξιδέψει φέτος. Και το 34% όσων θέλουν να ταξιδέψουν δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να «πάνε καλά» στο επόμενο ταξίδι τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Wells Fargo.

Τι να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια σας

Κλείστε το ταξίδι σας σε ώρα εκτός αιχμής

Εάν κλείσετε το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να πληρώσετε μια μικρή περιουσία για πράγματα όπως διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια. Δοκιμάστε να ταξιδέψετε σε μια εποχή που τα σχολεία είναι σε λειτουργία και όταν οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ξεφύγουν.

Από αυτή την άποψη, έχετε κάποιες επιλογές για το δεύτερο μέρος του 2022. Ίσως διαπιστώσετε ότι ο Οκτώβριος δεν είναι τόσο δημοφιλής μήνας ταξιδιών, επειδή οι οικογένειες με παιδιά εξακολουθούν να προσαρμόζονται στο σχολικό τους πρόγραμμα και δεν θέλουν αναταραχές. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι οι εβδομάδες μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων είναι μια καλή στιγμή για να ξεφύγετε, καθώς πολλοί άνθρωποι αναπόφευκτα θα αποθηκεύσουν τις διακοπές τους για τις πραγματικές διακοπές.

Επιλέξτε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς

Μπορεί να έχετε οράματα να χαλαρώνετε και να χαλαρώνετε σε ένα δημοφιλές νησί ή θέρετρο. Αλλά προτού κλείσετε αυτά τα σχέδια, σκεφτείτε να επιλέξετε έναν προορισμό που δεν είναι τόσο γνωστός. Κάτι τέτοιο μπορεί όχι μόνο να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και να σας βοηθήσει να αποφύγετε ανεπιθύμητα πλήθη.

Χρησιμοποιήστε τα προνόμια πιστωτικών καρτών προς όφελός σας

Οι σωστές πιστωτικές κάρτες θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε σοβαρή εξοικονόμηση πόρων εάν κάνετε κράτηση για ένα μεγάλο ταξίδι. Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε τον δρόμο για ένα μήνα για να εξερευνήσετε τις ΗΠΑ, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα για φυσικό αέριο. Και, επομένως, αξίζει να κάνετε αίτηση για μια πιστωτική κάρτα που προσφέρει επιπλέον επιστροφή μετρητών για συμπληρώσεις.

Ομοίως, εάν θα κάνετε πολλά αεροπορικά ταξίδια, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να κάνετε αίτηση για πιστωτική κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού. Τώρα, ορισμένες από αυτές τις κάρτες χρεώνουν ετήσια χρέωση, επομένως θα πρέπει να τσιμπήσετε τους αριθμούς για να δείτε αν αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, μια κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού μπορεί να προσφέρει οφέλη εξοικονόμησης χρημάτων, όπως δωρεάν παραδοτέες αποσκευές σε πτήσεις εσωτερικού και εκπτώσεις σε τρόφιμα και ποτά κατά την πτήση. Αυτές οι εξοικονομήσεις θα μπορούσαν πραγματικά να αθροιστούν, στο σημείο όπου αξίζει να πληρώσετε μια ετήσια αμοιβή.

Μπορεί να είστε πρόθυμοι να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, όχι μόνο για να εξερευνήσετε ένα δροσερό μέρος, αλλά και για να κάνετε ένα ωραίο διάλειμμα από τη συνηθισμένη εμπειρία. Αλλά προτού επιβεβαιώσετε τα σχέδιά σας, εξετάστε το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού σας, τον προορισμό σας και τις πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιείτε. Ένας μικρός στρατηγικός σχεδιασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα καλό ποσό εξοικονόμησης.