Τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς φαντάζουν συναρπαστικά, κανείς δε χαίρεται όμως στο άκουσμα πως θα ταξιδεύει 12 ή και 18 ώρες συνεχόμενα.

Μερικές ιδέες για να περάσει η ώρα αναμονής κάπως πιο ευχάριστα και να απολαύσετε τόσο το ταξίδι, όσο και τον προορισμό είναι οι παρακάτω:

  • Οργανώστε τη χειραποσκευή σας με όλα τα απαραίτητα

Συνεπιβάτης σας σε αυτό το μακρινό ταξίδι θα είναι σίγουρα η χειραποσκευή σας, γι αυτό φροντίστε να εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε μαζί το τάμπλετ σας, το mp3 σας, ένα καλά φορτισμένο powerbank, υγρά μαντηλάκια, σνακ και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.

  • Κάνετε χρήση της τεχνολογίας

Τα περισσότερα αεροσκάφη που πετούν μακρινές διαδρομές διαθέτουν Wi-Fi ή έχουν ενσωματωμένο κάποιο σύστημα με ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τους πελάτες τους, οπότε μη διστάσετε να ζητήσετε καθοδήγηση για να το χρησιμοποιήσετε.

  • Βοηθήματα Ύπνου

Μπορείτε πριν την πτήση σας να πάρετε κάποιο φυτικό έλαιο το οποίο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ή να πιείτε λίγο χαμομήλι. Επίσης, ενδείκνυται η χρήση ωτοασπίδων.

  • Αναβαθμίστε το εισιτήριο και τη θέση σας

Αν έχετε επιπλέον μίλια καλό είναι να κλείσετε όσο ο δυνατόν πιο άνετη θέση, με επιπλεόν χώρο στα πόδια ή στην Επιχειρηματική, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε βελτιωμένες υπηρεσίες και σνακ.

  • Προσπαθήστε να είστε κοινωνικοί

Μιλήστε με το συνεπιβάτη σας, με αφορμή για παράδειγμα την ταινία που βλέπει και ίσως κάνετε και ένα νέο φίλο.

  • Άνετα ρούχα

Φορέστε άνετα ρούχα αποφεύγοντας τα στενά τζιν, τις μπότες ή τις γόβες. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα και πάρετε μαζί σας ζακέτα ή μπουφάν εφόσον πετάτε σε προορισμό που ενδέχεται να υπάρχει μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας.