Αναμφισβήτητα, το κλειδί για την ανάπτυξη μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης είναι η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη Επιπτώσεων της Φιλοξενίας της Agilysys 2024 αποκαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα για τους ξενοδόχους.

Παρά το γεγονός ότι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες αγγίζουν το 86%, μόνο το 37% εξ αυτών  επιστρέφει στα ξενοδοχεία από τα οποία είχε μείνει ικανοποιημένος.

Η έρευνα με περισσότερους από 1.000 ταξιδιώτες από την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη αποκάλυψε κρίσιμα στοιχεία σχετικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών και τις συνήθειες δαπανών, υπογραμμίζοντας σημαντικές ευκαιρίες για αύξηση εσόδων στον τομέα της φιλοξενίας.

Ειδικότερα, το 68% των ταξιδιωτών από τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού θα αύξαναν τις δαπάνες τους στο ξενοδοχείο για εξατομικευμένες εμπειρίες, με το 73% να είναι πρόθυμο να πληρώσει έως και 30% περισσότερο για αναβαθμίσεις δωματίων μετά την κράτηση.

Επιπλέον, το 66% των ερωτηθέντων πιθανότατα θα ξόδευε περισσότερα εάν οι χρόνοι αναμονής μειώνονταν σε όλες τις εμπειρίες του ξενοδοχείου και το 68% θα αύξανε τις δαπάνες όταν υπάρχει ένα ισχυρό πρόγραμμα αφοσίωσης.

Παρά τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης (86%) και την αντιληπτή σχέση ποιότητας/τιμής (61%), μόνο το 37% των ταξιδιωτών επιλέγουν να επιστρέψουν στα ξενοδοχεία που έχουν απολαύσαμε προηγουμένως.

Τι οδηγεί τις αυξημένες δαπάνες στα ξενοδοχεία

Η μελέτη εντόπισε αρκετούς βασικούς παράγοντες που οδηγούν σε αυξημένες δαπάνες μεταξύ των ταξιδιωτών της APAC.

  • Οι αλληλεπιδράσεις του προσωπικού διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο, με ποσοστό 46%.
  • Το 41% εκτιμά τις εξατομικευμένες συστάσεις δραστηριότητας.
  • Το 30% επηρεάζεται από το προσωπικό που ανακαλεί προηγούμενες συνομιλίες.
  • Οι εξατομικευμένες πινελιές επηρεάζουν σημαντικά, καθώς το 40% των επισκεπτών εκτιμά ότι τους δίνεται το αγαπημένο τους δωμάτιο.
  • Το 28% είναι πιθανό να ξοδέψει περισσότερα όταν το προσωπικό του εστιατορίου θυμάται τις προτιμήσεις του.
  • Το 57% ανταποκρίνεται θετικά σε μικρές εκπλήξεις, όπως κεράσματα από σοκολάτες στο μαξιλάρι του κρεββατιού τους.