Με την τάση των bleisure ταξιδιών να αυξάνεται ραγδαία. Και τα ξενοδοχεία αναζητούν τους βέλτιστους τρόπους να προσελκύσουν αυτούς τους ταξιδιώτες. Που θέλουν να συνδυάσουν την εργασία με τη χαλάρωση.

Όλο και περισσότεροι σημερινοί επαγγελματίες ταξιδιώτες, επιδιώκουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, επεκτείνοντας τις διαμονές τους σε δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας.

Στην έρευνα της National Car Rental 2019 για τα επαγγελματικά ταξίδια, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες σε όλες τις γενιές συμμετέχουν στα bleisure ταξίδια.

  • Οι millennials κατέχουν την πρώτη θέση με ποσοστό 90%.
  • Ακολουθούν οι Gen Xers με 81% και οι Baby boomers με 80%.

Οι μισοί από τους millennials δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν τα ταξίδια bleisure για να εξοικονομήσουν χρήματα για τις διακοπές τους.

«Χαλαρά» business centres

Για να προσελκύσουν αυτή τη νέα «φυλή» ταξιδιώτη, τα ξενοδοχεία αναβαθμίζουν τα ακίνητά τους. Ειδικότερα προσθέτουν χώρους και ανέσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες αναψυχής.

Ορισμένοι έχουν αντικαταστήσει το παραδοσιακό business center με ανοιχτούς χώρους, εξοπλισμένους με coffee stations. Εκεί επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν εργασίες και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Για όσους προτιμούν έναν πιο ιδιωτικό, ήσυχο χώρο, μπορούν να χαλαρώσουν σε μια ευρύχωρη βιβλιοθήκη, με τζάκι και άνετα καθίσματα.

Υγεία και ευεξία

Η υγεία και η ευεξία αποτελούν πρωταρχικό μέλημα των bleisure ταξιδιωτών. Ορισμένα ξενοδοχεία έχουν επανασχεδιάσει τα δωμάτιά τους για να παρέχουν περισσότερο χώρο. Άλλα έχουν επεκτείνει το γυμναστήριο τους. Συμπεριλαμβάνουν χώρους γιόγκα, μαθήματα επί τόπου και χώρους αναψυχής εξοπλισμένους με επιτραπέζια παιχνίδια και ηλεκτρονικές κονσόλες.

Ανανεωμένη αισθητική εσωτερικού χώρου

Επειδή πολλοί από αυτούς τους ταξιδιώτες είναι νέοι, τα ξενοδοχεία ανανεώνουν την αισθητική του εσωτερικού τους ώστε να έχουν σύγχρονους ανοιχτούς χώρους για εργασία και γυμναστήριο.

Το ξενοδοχείο ως destination location

Προκειμένου ένα ξενοδοχείο να καθιερωθεί ως destination location αντλούνται σχέδια από την τοπική τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό τοπίο.
Αυτό γίνεται για να συνδέσουν τους επισκέπτες με το περιβάλλον και να υπογραμμίσουν τι είναι μοναδικό για την τοποθεσία.
Λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθειες και τις αξίες των σημερινών νεότερων ταξιδιωτών, οι προτεραιότητες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και την τεχνολογία. Αυτό σημαίνει καθολική πρόσβαση σε Wi-Fi.