A shop is seen damaged after an earthquake in Guanica, Puerto Rico January 7, 2020. REUTERS/Ricardo Ortiz - RC20BE95VH2X

Μάχη δίνουν οι τουριστικοί φορείς στο Πουέρτο Ρίκο, να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα στον προορισμό τους, μετά τον σεισμό 6,4 ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοδυτική περιοχή στο νησί της Καραϊβικής, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας εννέα άτομα.
Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλές περιοχές παραμένουν ακόμα χωρίς ρεύμα. Δρόμοι, γέφυρες και πολύ γνωστά αξιοθέατα, όπως ο φάρος Guanica και ο παράκτιος βράχος Playa Ventana στη νοτιοδυτική πόλη Guayanilla, έχουν καταστραφεί.

Κανονικά λειτουργούν τα κυριότερα αεροδρόμια και λιμάνια

Το Πουέρτο Ρίκο συνεχίσει να δέχεται τουρίστες, παρόλο που ο σεισμός έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

“Τα ξενοδοχεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τουριστικά αξιοθέατα και τα εστιατόρια, στο υπόλοιπο Πουέρτο Ρίκο, είναι ανοιχτά και έτοιμα να δεχθούν επισκέπτες, δηλώνει η Clarisa Jiménez, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού Συνδέσμου (PRHTA) του Πουέρτο Ρίκο.
Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους αδελφούς και τις αδελφές μας από τη νοτιοδυτική περιοχή του νησιού.
Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκέπτονται το www.discoverpuertorico.com για να έχουν πρόσβαση σε καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τα ταξίδια και ερωτήματα τους για την κατάσταση”.