Οι μουσώνες άλλαξαν τις τάσεις των Ινδών ταξιδιωτών τα τελευταία τρία χρόνια και φαίνεται ότι επηρεάζουν τις χειμερινές και καλοκαιρινές κρατήσεις.

Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία έρευνας της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Ixigo, σχετικά με τα πρότυπα αναζήτησης των Ινδών ταξιδιωτών το 2017, 2018 και 2019.

Κίνητρο οι χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια

Οι διεθνείς και εγχώριοι ναύλοι για την περίοδο αιχμής Μαΐου-Ιουνίου αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 30-35% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους και έκαναν απαγορευτικό το ταξίδι.
Έτσι, οι αποδράσεις για τους Ινδούς γίνεται όλο και πιο δημοφιλές την χαμηλή σεζόν και εποχή των μουσώνων.
Ξενοδοχεία και μεγάλες Ινδικές αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές των εισιτηρίων έως και 20%.
Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών αποδίδει στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων -ειδικά για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων- τον κύριο λόγο για την αλλαγή στις ταξιδιωτικές συνήθειες.

  • Το 39% ταξιδεύουν ζευγάρια.
  • Το 24% κάνει οικογενειακά ταξίδια.
  • Το 18% ταξιδεύει solo.

Αύξηση στα ταξίδια του εξωτερικού την περίοδο των μουσώνων

Οι προκαταβολές για ταξίδια την περίοδο των μουσώνων σε Ινδία και στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 38%.

Αύξηση παρατηρείται και στις αναζητήσεις για ταξίδια σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, το Τορόντο και το Άμστερνταμ, τους μήνες εκτός αιχμής Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019 σε σύγκριση με το 2018, όπου οι προορισμοί αυτοί ήταν κορυφαίοι τους μήνες αιχμής Μάιο-Ιούνιο.

Που επιλέγουν για διαμονή

Οι Ινδοί ταξιδιώτες δείχνουν ότι προτιμούν φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα βίλες, διαμονή με πρωινό, διαμερίσματα και κατοικίες, σύμφωνα με την Ixigo.

  • Το 65% των ταξιδιωτών προτιμούν τις εναλλακτικές επιλογές διαμονής περισσότερο από ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας.
  • Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν πολυτελή καταλύματα (που κοστίζουν από 115 δολάρια και άνω) έχουν μειωθεί από 20% το 2018 (25% το 2017) σε 13% το 2019.

Τα υψηλά αεροπορικά εισιτήρια κράτησαν τους Ινδούς ταξιδιώτες εντός της χώρας τους αυτό το καλοκαίρι.
Προτίμησαν τα ταξίδια μικρής διαδρομής και προορισμοί της χώρας όπως το Σριναγκάρ το Κοντάγκου, το Τζαμού, το Κοϊμπατόρε και το Πούνε ήταν οι κορυφαίες επιλογές τους για διακοπές.