Οι διαφορετικές γενιές βιώνουν διαφορετικά τις ταξιδιωτικές αναποδιές που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Aυτό προκύπτει από στοιχεία σύμφωνα με την καλοκαιρινή ταξιδιωτική έρευνα της Bankrate.

• Οι Gen Zers ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο: Το 88% των Gen Zers που ταξίδεψαν φέτος αντιμετώπισαν τουλάχιστον ένα πρόβλημα που σχετίζεται με ταξίδια. Επίσης προβλήματα αντιμετώπισε το 82% των millennials, το 77% των Gen Xers και το 75% των boomers.

• Το 61% των Gen Xers και το 60% των baby boomers που ταξίδεψαν φέτος δήλωσαν ότι οι τιμές ήταν υψηλότερες από ό,τι είχαν συνηθίσει. Το 52% των millennials και το 51% των Gen Zers ανέφεραν τα ίδια προβλήματα με την τιμολόγηση.

Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών ταξιδεύουν διαφορετικά, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν διαφορετικές προκλήσεις.

Παρά τα διαφορετικά προβλήματα, όλες οι ηλικιακές ομάδες επηρεάζονται αρνητικά – σε κάθε γενιά, τουλάχιστον 3 στους 4 ταξιδιώτες έχουν αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα ταξίδια φέτος.

Ποιοι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν υψηλότερες τιμές

Καθώς άτομα από όλες τις εισοδηματικές ομάδες και τις γεωγραφικές περιοχές θέλουν να εξερευνήσουν τη χώρα και πέρα ​​από αυτήν, η προετοιμασία για μεγαλύτερα συναφή έξοδα θα είναι απαραίτητη. Η έρευνα διαπίστωσε ότι:

• Τα νοικοκυριά υψηλού εισοδήματος αναφέρουν υψηλότερες τιμές: Το 60% των νοικοκυριών με το υψηλότερο εισόδημα (τουλάχιστον 100.000 $) που ταξίδεψαν το 2022 ανέφεραν υψηλότερες τιμές από ό,τι έχουν συνηθίσει.

• Οι αυξήσεις των τιμών παρατηρήθηκαν περισσότερο μεταξύ των μεσοδυτικών και των νότιων Αμερικανών: το 61% των μεσοδυτικών και το 60% των νότιων διαπίστωσαν ότι οι υψηλότερες τιμές ήταν οι πιο έντονες, ενώ το 54% των Δυτικών και το 47% των Βορειοανατολικών που ταξίδεψαν το 2022 βρήκαν τις τιμές υψηλότερες από ό,τι ήταν συνηθισμένος.

Το αυξημένο κόστος μετακίνησης είναι το πιο κοινό πρόβλημα, για το 85% των ταξιδιωτών.

Μετά από αυτό, το 63% είπε ότι η διαμονή κοστίζει περισσότερο από το συνηθισμένο και το 54% ισχυρίστηκε ότι οι κοινές ταξιδιωτικές δραστηριότητες, όπως το φαγητό έξω και η επίσκεψη σε τουριστικά αξιοθέατα, ήταν πιο ακριβές από τις αναμενόμενες.

Ωστόσο, το αυξημένο κόστος δεν αποτρέπει τους πάντες από τα ταξίδια. Η έρευνα έδειξε ότι το 52% των ταξιδιωτών είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα από ό,τι αισθάνονται άνετα στα ταξίδια φέτος.

Το 32% είπε ότι είναι πρόθυμο να ξοδέψει τα ίδια όπως στο παρελθόν.

Μόνο το 15% είπε ότι είναι πρόθυμο να ξοδέψει λιγότερα για ταξίδια.

«Η υψηλή ζήτηση συνδυάζεται με τις πιο καυτές τιμές πληθωρισμού των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών και τις συνεχείς ελλείψεις προσωπικού», λέει ο Rossman. «Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι, θα πρότεινα να ενεργήσετε γρήγορα, καθώς οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν υψηλές».