Το πως οι αθλητικές εκδηλώσεις οδηγούν τις προτιμήσεις των οπαδών τους το 2020 αποκαλύπτει η Booking.com , καθώς φέτος πρόκειται να είναι ένα απίστευτο έτος για τους φανς των σπορ, ειδικά το καλοκαίρι.

Εκτός από τις 12 ευρωπαϊκές πόλεις που φιλοξενούν το UEFA EURO 2020 ™, η Αυστραλία θα παίξει σπίτι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο T20 του ICC, ενώ η Ιαπωνία θα παρουσιάσει το σημαντικότερο διεθνές αθλητικό γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με ένα τόσο συναρπαστικό αθλητικό ημερολόγιο στον ορίζοντα, οι οπαδοί όλου του κόσμου είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να βιώσουν τη δράση αυτοπροσώπως.

Η Booking.com, Επίσημος Συνεργάτης Διαμονής και Εξελίξεων στην UEFA EURO 2020 ™, αποκαλύπτει πόσο “μακριά” θα φτάσουν πελάτες της για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν ώστε να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Η έρευνα που διεξήχθη από την Booking.com σε 29 αγορές, ανάμεσα σε περισσότερους από 19.000 ποδοσφαιρικούς οπαδούς, δείχνει ότι σχεδόν το ήμισυ (49%) των οπαδών προτιμούν να ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους ζωντανά το 2020, παρά για οικογενειακές διακοπές .

Όταν πρόκειται για προτεραιότητες , ο σχεδιασμός και η κράτηση του αθλητικού ταξιδιού τους είναι ψηλά στον κατάλογο, με το 43% των φιλάθλων να εξοικονομούν χρήματα ειδικά για να ταξιδέψουν για να δουν την ομάδα τους ή το αγαπημένο τους αθλητικό γεγονός. Πάνω από το ένα τέταρτο (26%) ομολογούν ότι είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν λιγότερα για δώρα για τα γενέθλια του παιδιού ή του συντρόφου τους παρά για να ταξιδέψουν σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Η Booking.com αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (43%) στις αναζητήσεις καταλυμάτων στις πόλεις υποδοχής της UEFA EURO 2020 ™, με ημερομηνίες check in μεταξύ 12 Ιουνίου – 12 Ιουλίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Μεταξύ όλων των πόλεων, το Βουκουρέστι, το Μπακού και το Μπιλμπάο παρουσίασαν τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις, καθώς οι έρευνες αυξήθηκαν πάνω από 150% για κάθε μία, σε σύγκριση με πέρυσι.

Και, όσον αφορά την οργάνωση ταξιδιωτικών σχεδίων για το UEFA EURO 2020 ™, οι οπαδοί του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας και της Γερμανίας δείχνουν ότι είναι οι πιο οργανωμένοι, καθώς βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των εθνικοτήτων που αναζητούν καταλύματα στις πόλεις υποδοχής.