Η περίοδος των εορταστικών διακοπών πλησιάζει και ο πληθωρισμός φαίνεται πως επηρεάζει τις ταξιδιωτικές επιλογές για πολλούς Αμερικανούς, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα από την Bankrate.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν τρόπους για να κάνουν ένα ταξίδι χωρίς να ξοδέψουν τα χρήματα, και πολλοί από αυτούς σκέφτονται τώρα να πάρουν αυτοκίνητο αντί για αεροπλάνο για τον προορισμό τους.

Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν καθώς η επερχόμενη εορταστική περίοδος αναμένεται να είναι η πιο πολυσύχναστη τα τελευταία τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι σκοπεύουν να βασιστούν σε πιστωτικές κάρτες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια φέτος και το 21% λέει ότι όσα ξοδεύουν θα μεταφερθούν στους επόμενους μήνες.

 

«Το 77% των ταξιδιωτών για διακοπές κάνει προσαρμογές», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του κλάδου της Bankrate, Ted Rossman.
«Δεν θέλουν να παραλείψουν εντελώς το ταξίδι. Είναι πρόθυμοι να οδηγήσουν αντί να πετάξουν. Επίσης είναι πρόθυμοι να μείνουν σε φθηνότερα καταλύματα ή να επιλέξουν φθηνότερες δραστηριότητες».

Άλλες ανησυχίες για τους ταξιδιώτες είναι οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων, ειδικά μετά από μια δύσκολη περίοδο διακοπών πέρυσι.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν στους Αμερικανούς κράτηση για το ταξίδι σας τώρα αντί να ελπίζετε σε ταξιδιωτικές προσφορές της τελευταίας στιγμής. Η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει το 30%.