Καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία απολαμβάνουν οι νέοι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους όταν περνούν χρόνο μόνοι τους.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα της Hilton Hotels & Resorts. Ειδικότερα, ποσοστό 73% των νέων επαγγελματιών ηλικίας 25-35 προτιμούν να εξερευνήσουν μόνοι τους την πόλη στην οποία βρίσκονται ή ακόμα και να απολαύσουν το ποτό τους στο μπαρ του ξενοδοχείου τους χωρίς συντροφιά.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες προτιμούν ένα γεμάτο κοινωνικό περιβάλλον και προσωπικές αλληλεπιδράσεις κατά τις κανονικές ώρες εργασίας, προτιμούν να περνούν τα βράδια μόνοι τους.

Τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας επικεντρώθηκαν σε αυτό που πραγματικά επηρεάζει και διαμορφώνει την ταξιδιωτική εμπειρία των νέων επαγγελματιών.

Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι προτιμήσεις τους :

-όταν γευματίζουν,

στο χώρο εργασίας του καθώς

και τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζουν προσωπικά ενδιαφέροντα με επαγγελματικές απαιτήσεις.

Στην ερώτηση πως προτιμούν να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής :

  • Γεύμα/δείπνο στα τοπικά εστιατόρια (69%)
  • Εξερεύνηση της πόλης ή / και της γειτονιάς (59%)
  • Ύπνος ή χαλάρωση (56%)
  • Άσκηση (35%)
  • Ελεύθερος χρόνος (38%) ή χαλάρωση στο λόμπι / μπαρ του ξενοδοχείου (32%)

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν επίσης πως ο χώρος εργασίας τους – είτε πρόκειται για μια επίσημη αίθουσα συσκέψεων είτε για έναν πολυλειτουργικό κοινό χώρο – διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της δημιουργικότητας, στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και στην τελική συμβολή σε θετικά αποτελέσματα.