Περισσότερους Κινέζους τουρίστες θέλουν να προσελκύσουν οι Ρώσοι. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης, συνεργάζονται με Κινέζους αξιωματούχους για να δημιουργήσουν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για το πώς να εργάζονται σωστά οι Ρώσοι με τους επισκέπτες από την Κίνα.

Αυτό δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Σεργκέι Κορνέεφ, πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.

Συγκεκριμένα θέλουν να ενθαρρύνουν τα ξενοδοχεία να παρέχουν παραδοσιακή κουζίνα και να προσφέρουν πράγματα όπως κινέζικα ζυμαρικά στο πρωινό.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη γλωσσική εκπαίδευση των Ρώσων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία καθώς και στην παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα.

Η Αγία Πετρούπολη ήταν ανέκαθεν ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ρωσίας. Οι αρχές ελπίζουν ότι μια εισροή Κινέζων τουριστών θα μπορούσε να υποστηρίξει την παραπαίουσα τουριστική βιομηχανία της μετά την εισβολή στην Ουκρανία που εξάλειψε σχεδόν εντελώς τους επισκέπτες από τη Δύση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις 201.000 ξένοι τουρίστες ταξίδεψαν στη Ρωσία πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας.