Τα τακτικά ταξίδια, τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι, θα μπορούσαν να έχουν διαρκή θετική επίδραση στην ευτυχία των ανθρώπων.

Αυτό αναφέρουν ερευνητές στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν να μελετήσουν τα συνεχή οφέλη των εμπειριών ταξιδιού κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Έλεγξαν περίπου 500 συμμετέχοντες. Ειδικότερα εξέτασαν :

  • τη σημασία του ταξιδιού στη ζωή τους,
  • το χρόνο που ξόδεψαν για τον προγραμματισμό ταξιδιών και
  • πόσα ταξίδια έκαναν κάθε χρόνο.
  • Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για τη γενική ικανοποίηση της ζωής τους.

Πάνω από τα μισά άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι πραγματοποιούν περισσότερα από τέσσερα ταξίδια αναψυχής ετησίως. Σε αυτά εξαιρούνται τα επαγγελματικά ταξίδια.

Μόλις το 7% από αυτούς δεν πραγματοποίησαν διακοπές.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα τακτικά ταξίδια μπορούν να είναι ευεργετικά για την ευημερία. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που έκαναν πολλά ταξίδια σε ένα έτος ανέφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη ζωή τους.

Μάλιστα οι ερευνητές δηλώνουν ότι ένα ταξίδι τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων από το σπίτι μπορεί να είναι αρκετό για μια ώθηση ευτυχίας.

Όσοι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις πληροφορίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και συχνά μιλάνε για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια με φίλους είναι πιο πιθανό να πάνε σε τακτικές διακοπές από ό, τι άτομα που δεν σκέφτονται συνεχώς την επόμενη απόδραση τους.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι ταξιδεύουν τακτικά τουλάχιστον 120 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ανέφεραν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι (περίπου 7%) από εκείνους που ταξιδεύουν σπάνια ή καθόλου.