Τα social media “καρφώνουν” στις αρχές τους τουρίστες. Αυτό συμβαίνει στο Σικάγο που οι Αρχές παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις των τουριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πιθανές παραβιάσεις. Και τις χρησιμοποιούν ως ποινικά αποδεικτικά στοιχεία.
Αυτό ανακοίνωσαν οι Αρχές δημόσιας υγείας στην πόλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Σικάγο από προκαθορισμένες περιοχές με αυξημένο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού υποχρεούνται καραντίνας 14 ημερών, απόφαση που ισχύει από τις 6 Ιουλίου.

“Δε είμαστε ο Big Brother στην παρακολούθηση των κοινωνικών λογαριασμών των ανθρώπων, δήλωσε ο Επίτροπος του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Σικάγου Δρ. Allison Arwady.

Όμως, όπου έχουμε μια ανησυχία. Κι αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εντοπίσουμε άτομα που δεν παραβιάζουν απλώς την ταξιδιωτική εντολή, αλλά το δείχνουν και δημόσια.”

Το Σικάγο δεν είναι ο μοναδικός προορισμός που παρακολουθεί τους ταξιδιώτες. Η Σιγκαπούρη απαιτεί από τους εισερχόμενους τουρίστες να φορούν μια ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με το υποχρεωτικό μέτρο καραντίνας του προορισμού.