Το φαινόμενο του υπερτουρισμού εντείνουν σε μεγάλο βαθμό τα social media. Αναμφισβήτητα, κάποτε οι επισκέπτες ταξίδευαν σε εκπληκτικές τοποθεσίες για να τις παρατηρήσουν με θαυμασμό. Τώρα, αυτά τα αξιοθέατα είναι συχνά μόνο ένα υπόβαθρο για selfies, που μοιράζονται ή γίνονται tweeted με στόχο να τα επιδείξουν οι χρήστες μέσω των posts τους στα κοινωνικά μέσα.

Νέα Ζηλανδία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φαινόμενο του Instagram στον τουρισμό είναι ισχυρό. Για παράδειγμα, η πόλη της Wanaka στη Νέα Ζηλανδία είδε αύξηση του τουρισμού κατά 14%, όταν οι υποψήφιοι προσκάλεσαν τους followers να επισκεφθούν τον προορισμό. Τώρα, οι κάτοικοι της περιοχής είναι κάπως δυσαρεστημένοι με τις αυξήσεις φόρων που προτείνονται για την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής.

Φιλιππίνες

Ο υπερβολικός τουρισμός και η ανεπαρκής επεξεργασία λυμάτων οδήγησαν στον αποκλεισμό από τους τουρίστες για έξι μήνες του νησιού Boracay στις Φιλιππίνες.

Ισλανδία

Στην Ισλανδία οι αξιωματούχοι ζητούν από τους επισκέπτες να «παραλείψουν» μερικά από τα πιο δημοφιλή και γεμάτα από το Instagram σημεία όπως η μπλε λιμνοθάλασσα του Ρέικιαβικ. Δύο εκατομμύρια τουρίστες έφτασαν στην Ισλανδία πέρυσι, σε αντίθεση με τον πληθυσμό της χώρας που είναι κάτω των 350.000.

Περού

Οι τουρίστες αναζητούν το τέλειο σημείο για μια selfie και απειλούν τα αρχαία ερείπια του Machu Picchu. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν το μνημειο το 2014. Φέτος, οι Περουβιανοί αξιωματούχοι θέσπισαν αυστηρή πολιτική εισιτηρίων, παρέχοντας στους επισκέπτες πρόσβαση για περιορισμένο αριθμό ωρών.