VisitEngland και VisitScotland εκπαιδεύουν τις τουριστικές επιχειρήσεις πως να γίνουν πιο φιλικές σε ταξιδιώτες με Αλτσχάιμερ. Αξιοποιώντας μια αναπτυσσόμενη αγορά, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 23 δις λίρες μέχρι το 2020.

Ήδη, εξέδωσαν έναν τουριστικό οδηγό, σε συνεργασία με την ένωση Alzheimer’s Society, για την φιλοξενία ταξιδιωτών με άνοια.

Ο οδηγός, που αναπτύχθηκε με την Ομάδα Ενδυνάμωσης του Τουρισμού της Αγγλίας, απαριθμεί τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι επιχειρήσεις.
Παράλληλα, με τον τεράστιο αντίκτυπο που μπορούν να έχουν αυτά στη ζωή των 850.000 ανθρώπων που ζουν με άνοια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι βελτιώσεις δεν απαιτούν σημαντικές επενδύσεις. Και ο οδηγός υπογραμμίζει τα μικρά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν αυτούς τους ταξιδιώτες.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα αποκομίσουν πολλά οφέλη. Όπως αυξημένα έσοδα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών και αυξημένη φήμη.
Οι ξενοδόχοι θα βελτιώσουν την πληρότητας τους εκτός εποχής.
Οι τουρίστες με Αλτσχάιμερ μαζί με τους συνοδούς τους προτιμούν να ταξιδεύουν σε πιο ήσυχες περιόδους.

“Χρησιμοποιώντας πρακτικές συμβουλές που περιγράφονται στον οδηγό οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με άνοια, επισημαίνει ο Ross Calladine επικεφαλής επιχειρηματικής υποστήριξης της VisitEngland.
Παράλληλα θα συμβάλλει περαιτέρω στα οικονομικά οφέλη του τουρισμού. Η αξία του τομέα αυτού αναμένεται να ανέλθει σε 23 δις λίρες μέχρι το 2020, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ευκαιρία για τις τουριστικές επιχειρήσεις”.