Το νέο αεροσκάφος της Airbus το A321XLR -η τελευταία προσθήκη στο A321neo- που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2023 θα επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος των καυσίμων αλλά και να διατηρήσουν την εμπειρία των πελατών.

Όπως ανακοίνωσε η Airbus το A321XLR είναι το επόμενο βήμα για την εξέλιξη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια.
Παράλληλα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αξία για τις αεροπορικές εταιρείες με 30% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου ανά κάθισμα από τα ανταγωνιστικά αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.
Ξεκινώντας από το 2023, το αεροσκάφος θα προσφέρει ένα πρωτοποριακό “Xtra Long Range” έως 4.700nm – 15% περισσότερο από το A321LR και με την ίδια ασυναγώνιστη απόδοση καυσίμου”.

Το A321XLR ανοίγει νέες παγκόσμιες διαδρομές στις αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ενισχυμένο εύρος του αεροσκάφους για να εκμεταλλεύονται ένα αεροσκάφος χαμηλού κόστους μονής διαδρομής σε μακρύτερες διαδρομές – πολλές από τις οποίες μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται μόνο από μεγαλύτερα και λιγότερο αποδοτικά αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.
Αυτό θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να ανοίξουν νέες παγκόσμιες διαδρομές, όπως η Ινδία προς την Ευρώπη ή η Κίνα στην Αυστραλία, καθώς και να επεκτείνει περαιτέρω την αμερικανική εμβέλεια στις άμεσες υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ηπειρωτικής Ευρώπης και της Αμερικής.

Καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία επιβατών

Οι επιβάτες στην νέα καμπίνα του A321XLR θα απολαμβάνουν καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία, με καθίσματα -σε όλες τις κατηγορίες- υψηλής άνεσης όπως και στα μεγάλα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων.

Το A321XLR έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τη γενική συνοχή με το A321LR και την υπόλοιπη οικογένεια A320neo, ενώ εισάγει τις ελάχιστες αλλαγές που απαιτούνται για να δώσει στο αεροσκάφος ένα Xtra Long Range με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο.