Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), σχεδιάζει να «ξεκινήσει» την οικονομική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσω μιας μεγάλης προσπάθειας για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζονται.

Το WTTC αναφέρει ότι το πρόγραμμα ανάκτησης θέσεων εργασίας θα μπορούσε να σώσει 65 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλες τις χώρες της G20, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας. Και 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, στους υπουργούς Τουρισμού της G20.

Πως θα ανοίξουν τα ταξίδια

Το WTTC σκοπεύει να δημιουργήσει μια δομή για την επίτευξη αυτών των στόχων. Με επικεφαλής μια παγκόσμια διευθύνουσα επιτροπή.

Η οποία απαρτίζεται από 12 διευθύνοντες συμβούλους των μελών του WTTC. Καθώς και άλλους επιχειρηματικούς και θεσμικούς ηγέτες για τη δημιουργία μιας διεθνούς συναίνεσης για ανάληψη δράσης.

Οι προτεραιότητες και οι συστάσεις που θα διατυπώνονται από τη διευθύνουσα επιτροπή, θα μεταβιβαστούν σε λειτουργικές ομάδες εργασίας για δράση και υλοποίηση.

Αυτές οι εξειδικευμένες ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με το πώς θα ανοίξουν τα ταξίδια.

Δημιουργώντας κρίσιμους «αεροπορικούς διαδρόμους». Καθώς και ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρότυπο για ένα καθεστώς δοκιμών αεροδρομίου, μεταξύ άλλων.