Αλλαγές στα δρομολόγια στις γραμμές της Ανκόνα, του Μπάρι και της Βενετίας από 09/04/2020 έως 30/04/2020, ανακοίνωσαν ANEK και ATTICA GROUP.

Σχετικά με την απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την πανδημία COVID 19 η επιβίβαση από / προς την Ιταλία απαγορεύεται για επιβάτες και οχήματα (με εξαίρεση τα φορτηγά) μέχρι τις 15/04/2020.

Οι επιβάτες με εισιτήρια ταξιδιού έως τις 15/04/2020, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες σχετικά με τις κρατήσεις τους.

Οι οδηγοί / συνοδηγοί φορτηγών που επιβιβάζονται πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν ένα προσωπικό έντυπο δήλωσης, το οποίο βρίσκεται στα σημεία ελέγχου των λιμένων στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Το έντυπο δήλωσης πρέπει να υπογράφεται εκ των προτέρων από τους οδηγούς / συνοδηγούς φορτηγών προκειμένου να αποφεύγονται σημαντικές καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Αστυνομίας στα λιμάνια.

Οι οδηγοί / συνοδηγοί φορτηγών καλούνται να υπογράψουν 2 έντυπα δήλωσης:

  • 1 συμπληρωμένο έντυπο που παραδίδεται στο πλοίο κατά την επιβίβαση
  • 1 συμπληρωμένο έντυπο που παραδίδεται στις Ιταλικές αρχές κατά την προσέλευση στο λιμάνι προορισμού
  • Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές, δεν είναι εφικτή η διέλευση της Ιταλίας για τουριστικούς λόγους.

Από τις 16 Μαρτίου 2020, οι συνοδηγοί θα γίνονται δεκτοί στα πλοία, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία μεταφορών, στην οποία ανήκει το φορτηγό/ά, έχει αποστείλει email στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία του συνοδηγού (όνομα / επώνυμο, αριθμός επαγγελματικής άδειας οδήγησης).
Το email πρέπει να αποσταλεί στο λιμενικό πρακτορείο αναχώρησης και ένα αντίγραφο πρέπει να αποσταλεί στο Κεντρικό Γραφείο (adriatic.cargo.capacity@anek-superfast.com) τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την αναχώρηση του δρομολογίου.

Η Εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και, αν χρειαστεί, θα εξετάσει τις υπάρχουσες οδηγίες προς τους επιβάτες και θα εκδώσει ενημερωμένες πληροφορίες.