Οι πιστωτικές κάρτες εξακολουθούν να είναι η προτιμώμενη επιλογή μεταξύ των καταναλωτών για τη χρηματοδότηση των εξόδων ταξιδιού αναψυχής, με περίπου τα δύο τρίτα όσων ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για τις πληρωμές τους.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά ευρήματα στο «The Credit Economy: How Consumers Financed The Summer Travel», μια συνεργασία μεταξύ της PYMNTS Intelligence και της i2c που βασίζεται σε μια έρευνα σχεδόν 3.400 καταναλωτών.

Αυτό που ωθεί το ενδιαφέρον για χρήση πιστωτικών καρτών και αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα (BNPL) για να πληρώσετε για ταξίδια μεταξύ διαφορετικών γενεών.

Πως χρησιμοποιούν οι διαφορετικές γενιές τις πιστωτικές κάρτες

Ενώ οι πιστωτικές κάρτες παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών, υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των παλαιότερων και των νεότερων γενεών.

Οι παλαιότερες γενιές τείνουν να επιλέγουν πιστωτικές κάρτες, ενώ οι νεότερες γενιές κλίνουν περισσότερο προς τις επιλογές BNPL.

  • Το 76% των baby boomers και των ηλικιωμένων προτίμησαν πιστωτικές κάρτες.
  • Το 53% των καταναλωτών της Generation Z έκανε το ίδιο.

 

Οι καταναλωτές της Gen X και οι millennials με 67% και 63% αντίστοιχα χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για έξοδα ταξιδιού.

Αντίθετα, οι Gen Z και οι millennials επέδειξαν μεγαλύτερη κλίση προς τη χρήση επιλογών BNPL για τις ταξιδιωτικές τους πληρωμές, δεδομένης της έλξης τους από την ικανότητά της να διαχειρίζεται τις ταμειακές ροές και να προσφέρει καλύτερους όρους πληρωμής.

Το 30% των millennials και το 29% των καταναλωτών Gen Z χρησιμοποίησαν ή σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν την πρακτική «αγοράστε τώρα πληρώστε αργότερα -BNPL) για τα καλοκαιρινά τους έξοδα ταξιδιού, σε σύγκριση με μόλις 5% των baby boomers και ηλικιωμένων.

Χρήση πιστωτικών καρτών ανάλογα με το εισόδημα

Επιπλέον, η χρήση πιστωτικών καρτών αυξήθηκε με το ετήσιο εισόδημα και από γενιά σε γενιά. Για παράδειγμα, άτομα που κερδίζουν πάνω από 100.000 δολάρια ετησίως έδειξαν προτίμηση στις πιστωτικές κάρτες, με το 73% να τις επιλέγει για πληρωμές ταξιδιού.

Αντίθετα, το 53% όσων κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια επέλεξαν πιστωτικές κάρτες.

Η μελέτη αποκάλυψε τέλος ότι το 61% των καταναλωτών χρησιμοποιούσε χρεωστικές κάρτες, ενώ το 60% χρησιμοποιούσε μετρητά για να πληρώσει τα έξοδα του καλοκαιριού.