Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, αποπνέει την dolce vita των ηλιόλουστων ημερών και του πολυτελούς φαγητού. Τώρα μια μικρή πόλη της κάνει εφικτό το όνειρο της ζωής εκεί.

Η Petralia Soprana, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Παλέρμο, προσφέρει χρηματικά κίνητρα για νέους κατοίκους.
Το δημοτικό συμβούλιο ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα ενισχύσει τον πληθυσμό που μειώνεται και θα αναζωογονήσει ακατοίκητα σπίτια.

Η πόλη δελεάζει νέους κατοίκους με 5.000 ευρώ για να μεταφέρουν τη μόνιμη κατοικία τους εκεί. Για να είναι επιλέξιμοι για την επιχορήγηση, οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να αγοράσουν ή να αποκαταστήσουν ένα ακίνητο στο δήμο.

Το σχέδιο ελπίζει να αντιστρέψει τις δεκαετίες ερήμωσης της Petralia Soprana. Η πόλη έχει τώρα 2.992 κατοίκους και πάνω από 50 ακατοίκητα σπίτια.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν πριν από τις 10 Μαΐου 2023 και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με το δημοτικό συμβούλιο.

Ζήστε σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας

Η Petralia Soprana, σκαρφαλωμένη σε μια ψηλή κορυφογραμμή, έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας.

Από τα στενά δρομάκια που περνούν δίπλα από τα μεσαιωνικά πέτρινα κτίρια, η θέα είναι άπλετη από την μουντή κοιλάδα και μέχρι την καπνισμένη Αίτνα.

Στο ένα άκρο, μια μνημειώδης πέτρινη εκκλησία αγναντεύει το χωριό από μια βραχώδη προεξοχή.

Η κεντρική πλατεία συνδέεται με την στοά του καθεδρικού ναού, ο οποίος ήταν πιθανότατα αρχικά ένα τζαμί τον 10ο αιώνα όταν οι Άραβες κατοικούσαν στην περιοχή. Το καμπαναριό του έχει βυζαντινές και αραβικές διακοσμήσεις.

Η ζωή στην Petralia Soprana είναι ήρεμη, εκτός από τις πολλές τοπικές γιορτές όπως η γιορτή των αγίων, το καρναβάλι και τα φεστιβάλ φαγητού.
Μία έκθεση τροφίμων είναι αφιερωμένη στις φακές, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μιας παραδοσιακής σούπας με γεύση από άγριο μάραθο και κιχώριο.