spetsesΜε μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 180 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου το Spetsathlon, ο 1ος Αγώνας Τριάθλου που διεξήχθη στις Σπέτσες! Οι αθλητές έσπευσαν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο.

Ο Αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Spetsathlon και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

 Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Sprint στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Παππάς με συνολικό χρόνο 01:18:53 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη με συνολικό χρόνο 01:24:58
 Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Endurance στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 02:30:35 και στις γυναίκες η Λουκία Λουκοπούλου με συνολικό χρόνο 02:58:54

Spetses Triathlon Sprint (750 μ. κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο )
Spetses Triathlon Endurance (1.500 μ. κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο)

Το 1ο Spetsathlon, πραγματοποιήθηκε στο νησί των Σπετσών που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών events, λόγω του φυσικού κάλλους των διαδρομών που προσφέρει αλλά και της πολιτικής μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων που ισχύει. Εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών για τη νίκη από τη θρυλική Verandah του Poseidonion Grand Hotel.

Η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, τόνισε: «Για μία ακόμη φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για εντυπωσιακά αθλητικά γεγονότα, όπως το Τρίαθλο. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει: ο Δήμος Σπετσών, το Poseidonion Grand Hotel, οι δεκάδες εθελοντές, και όλοι οι Σπετσιώτες αγκάλιασαν με θέρμη τον αγώνα και εργάστηκαν άοκνα για να τον πραγματοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία».

Ο Γεώργιος Γερόλυμπος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «To τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετείχαμε στη διοργάνωση του 1ου αγώνα τριάθλου στο νησί των Σπετσών που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και συγχρόνως από εξαιρετικές και απόλυτα ασφαλείς τριαθλητικές διαδρομές».

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την επιτυχία του πρώτου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών. Μέσα από επιτυχημένες διοργανώσεις, όπως το Spetses Classic Yacht Race, το Spetses Mini Marathon και τώρα και το Spetsathlon, που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος πως και αυτός ο Αγώνας θα εδραιωθεί και θα αποτελεί έμπνευση για τους αθλητές αλλά και για κάθε ένα συμπολίτη μας».

Ο Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, Φορέα Πρωτοβουλιών, που αποτέλεσε το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων δήλωσε: «Το Poseidonion Grand Hotel πρωτοστατεί ως Φορέας Πρωτοβουλιών σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με κοινό στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού, των δυνατοτήτων του, της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, της ομορφιάς του, αλλά και της πιστής τήρησης του οράματος του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου».