Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε επενδυτικό Ελ Ντοράντο τείνουν να μετατραπούν τα Χανιά και ειδικότερα ο κόλπος της Κισσάμου, ο οποίος το 2024 πρόκειται να μετεξελιχθεί σε έναν νέο προορισμό πολυτελείας για τη Ελλάδα. Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες διαβλέπουν προοπτικές καλών αποδόσεων στη χώρα μας και αναζητούν την κατάλληλη ευκαιρία για να τοποθετηθούν, έχοντας στο μικροσκόπιό τους αρκετούς ελληνικούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η επένδυση που αναμένεται να αλλάξει τον ρου της υποδομής φιλοξενίας της δυτικής Κρήτης είναι αυτή του ομίλου Sani/Ikos, τη διοίκηση του οποίου ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων. Κατά πληροφορίες, ο όμιλος αναμένεται να ολοκληρώσει μέσα στον Σεπτέμρβιο την εξαγορά οικοπέδων στην Κίσσαμο και δρομολογεί την ανάπτυξη 5άστερου mega resort στον μυχό του κόλπου της Κισσάμου, μιας περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που δεν απέχει ιδιαίτερα από τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο, δυο εκ των κορυφαίων παραλιών της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο να λειτουργήσει το 2023.

Στην κατεύθυνση περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας του, ο όμιλος αναπτύσσει δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Ο όμιλος Sani/Ikos έχει αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό του 10 πολυτελή ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Μαρμπέλα/Εστεπόνα), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Το Costa Nopia

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έτεροι επενδυτές ακτινογραφούν την ίδια περιοχή με στόχο την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου σε μικρότερη έκταση, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Costa Nopia του Ομίλου Λεπτού επίσης στον πολλά υποσχόμενο κόλπο της Κισσάμου.

Ασφαλείς πληροφορίες σημειώνουν ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για τον φάκελο του ΕΣΧΑΣΕ, ούτως ώστε η εν λόγω επένδυση να οδεύσει προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Υπογραμμίζεται ότι το Costa Nopia της εταιρείας «Cretan Sun and Sea Developments Α.Ε.», μέλος του Ομίλου Εταιρειών Λεπτού, είναι συνολικού προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1130 στρεμμάτων, στην περιοχή Νοπήγια. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο που εμπεριέχει δύο ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, και γήπεδο golf.