Ένας αυξανόμενος αριθμός κατοίκων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) αναμένει να ταξιδέψει την ερχόμενη περίοδο, σχεδιάζοντας να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις (διεθνείς) διακοπές τους. Παράλληλα, το 72% αύξησε τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό του.

Τα στοιχεία έκθεσης από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων Simon-Kucher δείχνουν ότι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΑΕ σχεδίαζαν να ταξιδέψουν το 2023 – 88% σε σύγκριση με 79% το 2022.

Αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ανέφερε η έρευνα, η οποία περιλάμβανε περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες από τα ΗΑΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Δανία και την Ισπανία.

Συνολικά, μόνο 1 στους 10 ανέφερε ότι δεν θα ταξίδευε και ότι αυτό οφειλόταν σε οικονομικούς περιορισμούς.

Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό για ταξίδια δήλωσαν έτοιμοι να ξοδέψουν περισσότερα για τα ταξίδια τους – κατά μέσο όρο 8% περισσότερα από πέρυσι.

 

Το 72% των κατοίκων των ΗΑΕ δήλωσαν ότι θα ξόδευαν περισσότερα για ταξίδια, μόνο κατά μέσο όρο το 58% σε άλλες χώρες είπε το ίδιο.

Πως οργανώνουν τα ταξίδια τους

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 54% των ταξιδιωτών των ΗΑΕ έκανε κράτηση για τα ταξίδια τους εκ των προτέρων, πολύ περισσότερο από το 2022 και περισσότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Από αυτούς που έκαναν κράτηση εκ των προτέρων, το 45% είπε ότι το έκαναν για να βρουν ελκυστικές προσφορές, ενώ το 34% είπε ότι φοβόταν ότι οι τιμές θα ανέβουν λόγω του πληθωρισμού.