Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Βενετία εφαρμόζει έναν τουριστικό φόρο σε μία προσπάθεια να σταματήσει το overtourism, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα αιχμής.

Ο τουριστικός φόρος επρόκειτο να ξεκινήσει νωρίτερα φέτος, αλλά καθυστέρησε λόγω υλικοτεχνικών θεμάτων και φόβους ότι θα έπληττε τα τουριστικά έσοδα.

Το τέλος εισόδου στοχεύει στη μείωση του υπερτουρισμού, στην ενθάρρυνση επισκέψεων μεγαλύτερης διάρκειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Από το 2024, οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος 5 ευρώ για να εισέλθουν στην πόλη.

Η χρέωση θα ισχύει τα Σαββατοκύριακα αιχμής και άλλες ημέρες μεταξύ Απριλίου και μέσα Ιουλίου 2024, δηλαδή 29 ημέρες συνολικά.

Το τέλος ημερήσιου ταξιδιού θα ισχύει κατά τις ώρες αιχμής από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες που πάνε στη Βενετία για δείπνο ή μια συναυλία δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν.

Εξαιρούνται επίσης οι κάτοικοι, επισκέπτες που έχουν γεννηθεί στη Βενετία, φοιτητές και εργαζόμενοι, καθώς και τουρίστες που έχουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα.

Πώς μπορείτε να κλείσετε εισιτήριο για επίσκεψη στη Βενετία

Στις 16 Ιανουαρίου, θα κυκλοφορήσει ένας ιστότοπος στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για επίσκεψη στη Βενετία.

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες πληρώνουν 5 ευρώ και λαμβάνουν έναν κωδικό QR, ο οποίος θα ελέγχεται σε ένα από τα επτά σημεία πρόσβασης στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.

Οι επισκέπτες με κρατήσεις ξενοδοχείων εισάγουν τα στοιχεία του καταλύματος τους και λαμβάνουν επίσης έναν κωδικό QR. Δεν χρειάζεται να πληρώσουν, ωστόσο, καθώς ο λογαριασμός του ξενοδοχείου τους θα περιλαμβάνει ήδη ένα τέλος διαμονής στη Βενετία.