Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερα φέτος σε εορταστικά ταξίδια.
Στα ταξίδια για διακοπές εσωτερικού τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξοδεύουν σχεδόν 20% περισσότερα φέτος σε σύγκριση με το 2020, με το μέσο ταξίδι εσωτερικού να κοστίζει περίπου 5.579 δολάρια.
Οι δαπάνες για διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν επίσης το 2020, αυξάνοντας κατά 5% στα 5.818 δολάρια.

Αυτό αποκαλύπτει ο ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης Squaremouth.com. Ανέλυσε δεδομένα από χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια που αγοράστηκαν για ταξίδια αυτή την εορταστική περίοδο για να προσδιορίσει τις τάσεις που δείχνουν την κατάσταση των ταξιδιών κατά την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Τα νέα για τη νέα και εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε χειρότερη στιγμή, καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία προετοιμάζεται για την πιο πολυσύχναστη σεζόν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Η κάλυψη για ανησυχίες που σχετίζονται με τον Covid-19 κυριαρχεί στις πωλήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης από την έναρξη της πανδημίας. Και παραμένει η κύρια ανησυχία για πολλούς ταξιδιώτες.
Το 33% των ταξιδιωτών στο Squaremouth.com αναζήτησε συγκεκριμένα κάλυψη Covid για ταξίδια αυτή την εορταστική περίοδο.

Ο αριθμός των ασφαλισμένων ταξιδιωτών τετραπλασιάζεται

Νωρίτερα φέτος, η Squaremouth ανέφερε ότι ασφάλιζε περισσότερους ταξιδιώτες από ό,τι πριν από την πανδημία. Αυτές τις γιορτές, η μηχανή σύγκρισης έχει ασφαλίσει 300% περισσότερους ταξιδιώτες από πέρυσι και 70% περισσότερους από το 2019.

Οι προορισμοί της Καραϊβικής ξεπερνούν τις ευρωπαϊκές χώρες ως πιο δημοφιλείς

Παρά τα πρόσθετα σύνορα που ανοίγουν στους τουρίστες των ΗΠΑ, οι προορισμοί της Καραϊβικής που παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζουν να προσελκύουν τους περισσότερους ταξιδιώτες.

Αυτή τη γιορτινή περίοδο, 6 από τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς του Squaremouth είναι χώρες της Καραϊβικής. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Τερκς και το Κάικος και οι Βρετανικές Παρθένες Νήσους εντάσσονται στη λίστα για πρώτη φορά.

Αυτό δείχνει ότι οι ταξιδιώτες έχουν συγκρατημένη αυτοπεποίθηση ταξιδεύοντας διεθνώς αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Πριν από την πανδημία, σχεδόν το 90% των ταξιδιών που κρατήθηκαν για ταξίδια διακοπών ήταν σε διεθνείς προορισμούς.
Ενώ το κλείσιμο των συνόρων ανάγκασε πολλούς ταξιδιώτες να παραμείνουν στις ΗΠΑ πέρυσι, η Squaremouth αναφέρει αύξηση 326% στον αριθμό των Αμερικανών τουριστών που ταξιδεύουν διεθνώς αυτή την εορταστική περίοδο.