Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το ποσό ρεκόρ 17,4 δις δολαρίων ξόδεψαν οι Αμερικανοί για διεθνή ταξίδια το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού (NTTO).
Οι δαπάνες είναι υψηλότερες από τα 15,8 δις δολάρια που ξόδεψαν στο εξωτερικό τον Ιανουάριο.

Από την άλλη πλευρά ποσό ρεκόρ δαπάνησαν στις ΗΠΑ οι διεθνείς ταξιδιώτες. Ξόδεψαν 16,9 δις δολάρια τον περασμένο Φεβρουάριο.
Πρόκειται για αύξηση 64% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2022 που αντιπροσωπεύει επίσης τον 23ο συνεχόμενο μήνα με κέρδη από έτος σε έτος.

Οι δαπάνες στις ΗΠΑ από διεθνείς επισκέπτες

  • Η αγορά αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια και τον τουρισμό από διεθνείς επισκέπτες που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά σε 9,5 δις δολάρια μόλις τον Φεβρουάριο του 2023.
  • Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση από τα 4,8 δις δολάρια σε δαπάνες που καταγράφηκαν τον ίδιο μήνα το 2022.

Τα αγαθά και οι υπηρεσίες μετρήθηκαν από την αναφορά δαπανών περιλαμβάνουν φαγητό, διαμονή, αναψυχή, δώρα, ψυχαγωγία και τοπικές μεταφορές.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στις ΗΠΑ

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αντιπροσώπευαν το 56% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2023.

  • Οι ναύλοι σε αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ από διεθνείς επισκέπτες ανήλθαν συνολικά σε 3,1 δις δολάρια τον Φεβρουάριο.
  • Αυτό είναι διπλάσιο από το ποσό ένα έτος νωρίτερα, που καταγράφηκαν 1,6 δις δολάρια.

Ο αριθμός αυτός βασίζεται στα χρήματα που ξοδεύουν αλλοδαποί κάτοικοι σε διεθνείς πτήσεις που παρέχονται από αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Οι εισπράξεις από ναύλους επιβατών αντιπροσωπεύουν το 18% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ το 2023.

Η διαφορά δαπανών διεθνών επισκεπτών στις ΗΠΑ και των Αμερικανών ταξιδιωτών στο εξωτερικό

Η διαφορά μεταξύ των δαπανών των διεθνών επισκεπτών στις ΗΠΑ και των Αμερικανών ταξιδιωτών στο εξωτερικό ανέρχεται σε εμπορικό έλλειμμα άνω των 480 δις δολαρίων για τον μήνα Φεβρουάριο.

Το ποσοστό του ελλείμματος είναι αξιοσημείωτο επειδή πριν από τον Ιούλιο του 2021, οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ καταγράψει μηνιαίο εμπορικό έλλειμμα για ταξίδια και τουρισμό.
Από τότε, ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει ελλείμματα για 10 από τους τελευταίους 20 μήνες, ή το 50% των περιπτώσεων.

Στοιχεία έκθεσης, από το Bureau of Economic Analysis, δείχνουν ότι οι διεθνείς επισκέπτες ξόδεψαν περίπου 32,3 δις δολάρια σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια και τουρισμό στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2023 έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Πρόκειται για αύξηση 67,4%, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι οι διεθνείς επισκέπτες συνεισέφεραν κατά μέσο όρο 547 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα στην οικονομία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Οι τρέχουσες προκλήσεις

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ταξιδίων ΗΠΑ (U.S. Travel Association), ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.
Στόχος της είναι να βοηθήσει την Αμερική να παραμείνει ανταγωνιστική ως διεθνής προορισμός σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια τουριστική αγορά.

Καθώς όλο και περισσότερες χώρες διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια και κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, το ενδιαφέρον για τουρισμό στις ΗΠΑ έχει βελτιωθεί.
Ωστόσο οι χρόνοι αναμονής για βίζα παραμένουν υψηλοί, μερικές φορές χρειάζεται έως και ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα State of International Traveller διαπίστωσαν ότι:

  • Το 49% των διεθνών τουριστών από χώρες που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από την Βίζα ανέφεραν τα ζητήματα θεώρησης ως εμπόδιο για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.
  • Οι χρόνοι αναμονής, η δυσκίνητη διαδικασία και τα τέλη βίζας να αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις.
  • Ένα άλλο 78% ταξιδιωτών σε χώρες χωρίς απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης ανέφερε την «ευκολία απόκτησης βίζας» ως σημαντική, ενώ το 40% την ανέφερε ως πολύ σημαντικό παράγοντα.