Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο 2022, οι διεθνείς επισκέπτες στις ΗΠΑ ξόδεψαν πάνω από 146 δις δολάρια σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια και τουρισμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού (NTTO).

Η αύξηση ήταν 103% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, τονώνοντας την αμερικανική οικονομία με περισσότερα από 437 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, κατά μέσο όρο.

Τον περασμένο Νοέμβριο οι διεθνείς επισκέπτες στις ΗΠΑ για ταξίδια και δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό εντός της χώρας, ξόδεψαν πάνω από 15,9 δις δολάρια, στο +57% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα από 15,2 δις δολάρια ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

  • Οι αγορές αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια και τουρισμό από διεθνείς επισκέπτες στις ΗΠΑ ανήλθαν συνολικά στα 8,6 δις δολάρια τον Νοέμβριο του 2022 (έναντι 4,9 δις δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021), με άνοδο 77% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
  • Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αντιπροσώπευαν το 54% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022.
    Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 11,7 δις δολάρια τον Νοέμβριο του 2019. Αυτά τα αγαθά και οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν φαγητό, διαμονή, αναψυχή, δώρα, ψυχαγωγία, τοπικές μεταφορές και άλλα είδη που σχετίζονται με ταξίδια.
  • Οι ναύλοι στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ από διεθνείς επισκέπτες ανήλθαν συνολικά σε 3,2 δις δολάρια τον Νοέμβριο του 2022 (έναντι 1,7 δις δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021), με άνοδο 88% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
    Οι ΗΠΑ εξήγαγαν σχεδόν 3,4 δις δολάρια σε υπηρεσίες αεροπορικής μεταφοράς επιβατών τον Νοέμβριο του 2019.
    Αυτά τα έσοδα είναι δαπάνες από κατοίκους εξωτερικού σε διεθνείς πτήσεις αμερικανικών αερομεταφορέων.
  • Οι εισπράξεις από ναύλους επιβατών αντιπροσώπευαν το 20% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022.