Σύνταξη tourismtoday.gr

Το ποσό ρεκόρ των 17,4 δισ. δολ ξόδεψαν οι διεθνείς επισκέπτες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023, για ταξίδια και δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό εντός της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού (NTTO) πρόκειται για αύξηση σχεδόν 25% σε σχέση με τον Ιούνιο του προηγουμένου έτους.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2023, δείχνουν, επίσης, σταθερή βελτίωση με τους διεθνείς επισκέπτες να δαπανούν περισσότερα από 102 δισ. δολ.

Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 38% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2022, με τους διεθνείς τουρίστες να συνεισφέρουν περισσότερα από 564 εκατ. δολ στην αμερικανική οικονομία, το ίδιο διάστημα.

Ειδικότερα για τον μήνα Ιούνιο

• Οι αγορές αγαθών και υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια και τον τουρισμό από διεθνείς επισκέπτες που ταξίδεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθαν συνολικά σε 9,6 δισ. δολ. τον Ιούνιο του 2023 σε σύγκριση με 7,2 δισ. δολ. τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 33% σε ετήσια βάση

• Τα αγαθά και οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν φαγητό, διαμονή, αναψυχή, δώρα, ψυχαγωγία, τοπικές μεταφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

• Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αντιπροσώπευαν το 55% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023.

• Οι ναύλοι που έλαβαν οι αερομεταφορείς των ΗΠΑ από διεθνείς επισκέπτες ανήλθαν συνολικά σε 3 δισ. δολ τον Ιούνιο του 2023 σε σύγκριση με 2,5 δισ. δολ το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας άνοδο κατά 22% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022.

• Οι συγκεκριμένες εισπράξεις αντιπροσωπεύουν δαπάνες από κατοίκους εξωτερικού για διεθνείς πτήσεις που παρέχονται από αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

• Οι εισπράξεις από ναύλους επιβατών αντιπροσώπευαν το 17% των συνολικών εξαγωγών ταξιδιών και τουρισμού των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2023.

Η άνοδος των δαπανών των διεθνών επισκεπτών καταγράφηκε παρά τη μεγάλη αναμονή για βίζα σε ορισμένες χώρες.  Η Ταξιδιωτική Ένωση των ΗΠΑ (US Travel Association) έχει επανειλημμένα καλέσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μειώσει τους υπερβολικούς χρόνους αναμονής για τις βίζες επισκεπτών των ΗΠΑ σε βασικές αγορές προέλευσης τουριστών παγκοσμίως.