Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πτωτικά σε μηνιαία βάση κινήθηκε ο αριθμός των deals που συνάφθηκαν παγκοσμίως τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την GlobalData, την κορυφαία εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων, ανακοινώθηκαν συνολικά 73 συμφωνίες στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα τον Ιούλιο του 2022, σημειώνοντας μείωση 39,2% έναντι του Ιουνίου του 2022, όταν και συνάφθηκαν 120 deals.

Οι αριθμοί στις top αγορές

Πολλές από τις βασικές αγορές στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψαν πτώση στον αριθμό των συμφωνιών. Αγορές όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν μείωση 51,3% και 42,1% αντίστοιχα στον όγκο των συναλλαγών τον Ιούλιο του 2022 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2022. Υποτονικός παρέμεινε ο ρυθμός σύναψης deals και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως η Ινδία, η Ισπανία, η Κίνα, η Γαλλία και η Γερμανία.

Την ίδια στιγμή, τον Ιούλιο μειώθηκαν επίσης οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές, venture financing και συμφωνίες private equity. Ο αριθμός των συγχωνεύσεων και των εξαγορών μειώθηκε κατά 42,9%, η χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών παρουσίασε πτώση κατά 37,5% και τα ιδιωτικά κεφάλαια που τοποθετήθηκαν περιορίστηκαν κατά 16,7% τον Ιούλιο σε σχέση πάντα με τον Ιούνιο.

Ο Aurojyoti Bose, επικεφαλής αναλυτής της GlobalData, σχολίασε σχετικά: «Η δραστηριότητα σύναψης συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού παρέμεινε δεν ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, με μερικούς μήνες να παρουσιάζουν βελτίωση και άλλους να ακολουθούν, σημειώνοντας πτώση. Αυτή η τάση κυριαρχεί σε πολλές βασικές αγορές».