Σύνταξη: tourismtoday.gr

Κατά τη διάρκεια του 2022 με τις αμέτρητες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και το γενικό χάος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αξιώσεις για ταξιδιωτική ασφάλιση αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Νέα έκθεση της Squaremouth, δείχνει ότι οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν σχεδόν τα δύο τρίτα των απαιτήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης που καταβλήθηκαν το 2022.

  • Οι καθυστερήσεις ταξιδιού ήταν η πιο συχνά πληρωμένη αξίωση από την εταιρεία πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 25% του συνόλου.
  • Οι ακυρώσεις πριν από την αναχώρηση ήταν στο 21% όλων των απαιτήσεων που πληρώθηκαν.
  • Μία στις πέντε αξιώσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης σχετιζόταν με επείγουσα ιατρική κατάσταση το 2022.

Πόσα χρήματα εισέπραξαν οι Αμερικανοί από ταξιδιωτική ασφάλιση πέρυσι

  • Ακυρώσεις ταξιδιών: Η μέση απαίτηση σε αυτό το μέτωπο ήταν 6.448 δολάρια, ενώ η υψηλότερη απαίτηση έφτασε τα 207.894 δολάρια.
  • Διακοπή ταξιδιού: Η μέση αξίωση εδώ ήταν 1.992 δολάρια και η υψηλότερη αξίωση για ένα ταξίδι που διακόπηκε απότομα ήταν 27.818 δολάρια. Οι αξιώσεις διακοπής ταξιδιού αντιπροσώπευαν το 18,48% του συνόλου το 2022.
  • Καθυστερήσεις ταξιδιού: Αυτές οι αξιώσεις ήταν πολύ λιγότερο δαπανηρές. Ο μέσος όρος ήταν περίπου 610 δολάρια, ενώ στο υψηλό επίπεδο, οι απαιτήσεις που σχετίζονται με καθυστερήσεις ξεπέρασαν τα 3.600 δολάρια περίπου.
    Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές καθυστερήσεις αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο αριθμό αξιώσεων συνολικά ανά κατηγορία με 24,69%.

Οι χαμένες πτήσεις συνυπολογίστηκαν επίσης στις απαιτήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση αξίωση σε αυτό το μέτωπο ήταν μόλις 281 δολάρια.
Οι πιο ακριβές αξιώσεις που σχετίζονται με χαμένες συνδέσεις ανήλθαν σε περίπου 736 δολάρια και αντιπροσώπευαν μόνο το 3,9% όλων των απαιτήσεων.